Outdoor - Oprit & Terras

Zelf voedsel roken met de Barbecook rookoven

De Barbecook is ideaal om kennis te maken met deze heerlijke kooktechniek. Deze rookoven maakt roken voor iedereen toegankelijk!

Voedsel roken, een eeuwenoude traditie

Vlees of vis roken is een heel zuivere en pure manier om jouw eten klaar te maken, want vet of olie heb je niet nodig. Roken is bovendien ook een eeuwenoude methode om voedsel langer te bewaren. Vlees, vis, schaaldieren en zelfs kazen kunnen gerookt worden. Met de huidige generatie smokers van Barbecook kan je koud of warm roken. Koud roken duurt langer en het voedsel blijft rauw. Warm roken gaart ook het voedsel en de rooktijd is aanzienlijk korter.

Hoe gebruik je de rookoven?

Op aangemaakte houtskool strooi je zaagsel (houtsnippers of rookchips). Beuk, eik of fruitboomsoorten worden hiervoor vaak gebruikt, den is afgeraden omdat deze houtsoort hars bevat. Het zaagsel gaat onmiddellijk roken. Vul de schalen met water of wijn en leg de bereidingen op het rooster of hang ze aan de ophanghaken. Je sluit de rookoven en kan de temperatuur nog bijstellen met klepjes aan de zijkant. Zo gemakkelijk is het…

 

Heerlijk gerookte vis, vlees, schaaldieren of kazen

Gerookte zalm, gerookte eendenborst, gerookte forel, braadworst, varkenssneden, gerookte paling of gerookte eendenlever: voortaan maak je het allemaal zelf! Smakelijk!

09/08/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Kruiden kweken in jouw tafelblad? Het kán!
Volgende artikel
Een nieuwe keuken voor Jeroen Meus