Outdoor - Oprit & Terras

Zandsteen terrastegels op Batibouw 2013

Ben je op zoek naar een duurzame tegels voor je terras of tuinpad? Dan loont het vast en zeker de moeite om de zandsteen tegels van Grès du Bois d’Anthisnes op de komende editie van Batibouw te ontdekken. De tegels zijn gemaakt uit kwaliteitsvol materiaal en bieden een charmante aanblik.

De steengroeve van Grès du Bois d’Anthisnes

De steengroeve Bois d’Anthisnes is gelegen in de Ardennen, op de heuvels van Poulseur bij Anthisnes. Sinds 1899 wordt de beroemde harde zandsteen uit de Condroz ontgonnen. Onder de grondlaag, vind je een steen met een heldere kleur (zonnig geel) die haversteen wordt genoemd. De middelste en onderste lagen hebben meer uiteenlopende tinten: grijs-groen-blauw of beige-bruin. Zandsteen is een sedimentair rotsgesteente dat uit van nature verbonden zandkorrels bestaat. Het is een uitermate robuust materiaal dat tegen extreme weersomstandigheden is bestand. Daardoor is het geschikt om je terras of tuinpad mee uit te rusten, maar ook voor je buitenmuren.

Belgische zandsteen op Batibouw 2013

Op Batibouw kan je de zandsteen tegels van Grès du Bois d’Anthisnes (GBA) ontdekken. Het bedrijf is een referentie in de sector en combineert vakmanschap met moderne technieken. GBA besteedt veel aandacht aan duurzaamheid en zorgt ervoor dat de eigen reserves voortdurend worden vernieuwd. Ook de ontginningsmethodes worden constant up-to-date gehouden. GBA is niet alleen in België actief, de firma exporteert ongeveer 25% van de productie naar onze buurlanden (Nederland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg).

Zandsteen tegels in landelijke woningen

Zandsteen tegels hebben een natuurlijke en ruwe uitstraling en passen vooral bij woningen met een rustieke en landelijke stijl. Sommige varianten van zandsteen zijn poreus en wanneer je die gebruikt, is het raadzaam om de steen aan de zonnekant van de woning te gebruiken en eventueel een impregneermiddel te gebruiken.

18/02/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Dora, een design cd-speler
Volgende artikel
Wellness en privé sauna thuis – Batibouw 2013