Outdoor - Oprit & Terras

Voorjaarsschoonmaak: onderhoud terras

De eerste zonnestralen schijnen binnen en het begint te kriebelen… Tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak! Vooral je terras kreeg het tijdens de grillen van koning winter zwaar te verduren. iWonen bezorgt je enkele tips om je terras weer voorjaarklaar te maken evenals fleurige terras ideeën voor een frisse lentesfeer op je terras.

Onderhoud terras

Na deze lange winter ziet je terras er vuil en grauw uit. Je terrastegels werden aangevallen door mossen en algen. Om deze groene aanslag te verwijderen ga je best in verschillende stappen te werk. Start met een oplossing van water, zout en javel en schrob de tegels met de terrasborstel. Op deze manier verdwijnt het grootste deel van de groene aanslag. Om de terrastegels zuiver te krijgen en ze terug te doen stralen ga je er met de hogedrukreiniger over. Let op! Het meeste voegenzand is tussen je tegels verdwenen, vul dit terug aan zodat onkruid geen kans krijgt. Zo, je terras is weer als nieuw!

Onderhoud terras: tuinmeubilair

Ook je tuinmeubels kregen het zwaar te verduren tijdens de vriesperiodes. Maak je tuinmeubilair schoon met een sopje van groene zeep en water. Gebruik hier een schoteldoek of een oude handdoek voor, zeker geen schuurspons! Deze maakt krassen op je tuinmeubilair en beschadigt de meubels. Als laatste kan je ook je tuinmeubels voorzien van een nieuw likje verf of vernis!

Fleurige terras ideeën

Nu je terras weer blinkt kan je starten met het toevoegen van een beetje kleur! Al is maart meestal nog miezerig en koud, kan je toch al het lentegevoel naar je terras brengen. Dat doe je met de mooiste lentebloeiers en enkele fleurige potten. Kies voor bloeiende bollen zoals narcissen, hyacinten en tulpen om een zoete lentegeur te verspreiden op je terras. De kleurrijke voorjaarsbloeiers als madeliefjes, sleutelbloemen en viooltjes rekenen af met je winterdip.

Door deze frisse voorjaarssfeer op je terras wordt je vanzelf vrolijk!

18/03/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Wat te doen bij overlijden huurder?
Volgende artikel
Zelf een sterrenhemel maken