Doe Het Zelf

Tips voor onderhoud van kunstgras

kunstgras kopen

Hoe style jij je tuin? Kies je voor een grote tuinmeubelset of creëer je een klein zithoekje waar je tot het laatste moment de zonnestralen opvangt? En hoe zorg je ervoor dat je jarenlang vrijwel zorgeloos geniet van je nieuwe groene grasmat, gemaakt van kunstgras? Lees verder en ontdek handige onderhoudstips.

Onderhoud kunstgras

Je hoeft uiteraard niet meer om de zoveel weken te maaien, maar enig onderhoud aan het kunstgras  is wel nodig. Met een klein beetje liefde, aandacht en verzorging hou je je kunstgras langdurig mooi.

Enkele tips voor onderhoud van het kunstgras

  • Het opborstelen van het kunstgras zorgt ervoor dat het rechtop blijft staan. Ook verwijder je er blaadjes en takjes mee.
  • Vlekken van bijvoorbeeld gemorste dranken boen je makkelijk weg met wat sop en water.
  • Het kan voorkomen dat een enkele onkruidspriet zich toch een weg door het kunstgras weet te banen. Verwijder ongewenst onkruid met een hark, harde bezem, borstel of verdelgingsmiddel.
  • Geef je kunstgras jaarlijks een grondige onderhoudsbeurt.

Kleur van kunstgras

Veel mensen vragen zich af of kunstgras verkleurt. Goed nieuws, kunstgras van Kunstgrasnet is kleurvast. Zelfs zwembadwater en zonlicht hebben er geen enkele invloed op. Af en toe wat onderhoud aan het kunstgras (even opborstelen) is voldoende voor jarenlang plezier. Ook zware weersomstandigheden zoals regen, wind en sneeuw zullen de kleur en de kwaliteit van het gras niet aantasten.

Styling tuin met kunstgras

Qua styling biedt een groene grasmat oneindig veel mogelijkheden voor je tuin, balkon of dakterras. Denk aan combinaties met bohémien-accessoires, wit- en pasteltinten, teakhout, een eggchair, buitenverlichting, kleurrijke kussens, … Van welke tuintrend wil jij meer zien? Laat het ons weten!

 

10/07/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Onmisbaar in je toilet: een handenwasser
Volgende artikel
Zo vermijd je legionella in je sanitair water