Outdoor - Oprit & Terras

Terrasoverkapping: geniet elke dag van je terras

Kan jij ook niet wachten tot de zomer eindelijk begint? Geniet zelfs op regenachtige dagen van je terras met een terrasoverkapping! We belichten de voordelen en verschillende mogelijkheden van een terrasoverkapping.

Elke dag genieten met een terrasoverkapping

Wil je alle dagen van je terras genieten? Met een terrasoverkapping geniet je zelfs op een regenachtige dag van je terras! Niet enkel is een terrasoverkapping een plek om te schuilen voor de regen, je kan er je tuinmeubelen en barbecue beschut neerzetten. Natuurlijk biedt deze terrasoverkapping ook bij mooi weer voordelen: een gezellig plekje in de koelte van de schaduw. Als je kiest voor een lichtdoorlatend materiaal als overdekking is er zelfs geen lichtverlies in huis. De voeling met tuin en natuur blijft behouden, want je zit in de buitenlucht!

Terrasoverkapping: aluminium, hout, glas of polycarbonaat

Je kan een terrasoverkapping kiezen in verschillende materialen. We zetten per materiaal de voordelen even op een rij:

Aluminium terrasoverkapping

Tegenwoordig wordt er steeds meer gekozen voor een aluminium terrasoverkapping. Niet enkel heeft dit een moderne uitstraling, het heeft eveneens een lange levensduur. Aluminium heeft namelijk een vaste vorm en rot niet, wat bij hout bijvoorbeeld wel het geval is. Een aluminium terrasoverkapping verkleurt niet, dus geen schrik dat je terrasoverkapping afschiet in de zon. Als laatste is Aluminium een materiaal dat niet roest!

Houten terrasoverkapping

Hout blijft populair. Niet enkel door de natuurlijke en gezellige uitstraling, maar ook omdat het een bewerkbaar materiaal is. Je kan het steeds overschilderen en aanpassen aan smaak en trends. Hout vraagt wel werk en een regelmatige behandeling, maar dit weegt niet op tegen de voordelen en de charmes van hout!

Polycarbonaat terrasoverkapping

Polycarbonaat is een sterke kunststof die steeds meer gebruikt wordt als terrasoverkapping. Het is een lichtdoorlatend materiaal, dat bijna even lichtdoorlatend is als glas. Een terrasoverkapping uit polycarbonaat wordt geplaatst met houten of aluminium steunpalen. Enkel de overkapping, het dak, bestaat dus uit polycarbonaat. Een ander voordeel van polycarbonaat is dat het UV- en infraroodstralen van de zon tegenhoudt. Het is een licht materiaal, hierdoor kunnen de steunpalen een grotere overspanning aan. Bovendien is polycarbonaat zo goed als onbreekbaar.

Glazen terrasoverkapping

Net als een terrasoverkapping uit polycarbonaat, wordt glas slechts gebruikt als overkapping. De steunpalen bestaan ook hier uit aluminium of hout. Glas heeft als groot voordeel dat het een ruim zicht biedt. Je bent niet opgesloten onder een dak, hierdoor creëer je ook een ruimer gevoel. Daarnaast heeft glas een minimaal onderhoud nodig, plus glas kan uitstekend tegen bijtende producten.

13/05/2013

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Dak isoleren: stappenplan
Volgende artikel
Designer Marc Newson, van design meubelen tot …