Outdoor - Oprit & Terras

Een gezellig terras, ook in de wintermaanden

terras

Als je in de stad woont, is je terras een klein paradijs. Het doet zowel dienst in de zomer als in de winter als het verlengde van je huis of appartement. Een glaasje wijn op het terras in juli, of een flinke slok glühwein in december. Ook in de winter is een mooi ingericht en vrolijk terras dus onmisbaar. Hier alvast enkele fijne ideetjes voor je winterterras!

Groenblijvende planten en winterbloeiers

Kies groenblijvende planten om je terras op te leuken in de winter. Klimop, bamboe of buxus blijven bijvoorbeeld mooi groen en zijn vrij vorstbestendig. Denk ook aan kleine coniferen voor op je terras. Bovendien is zo’n minispar of cipresje bijzonder dankbaar als geïmproviseerde kerstboom op je terras! Maak alvast een afspraak met je bloemist, die je advies kan geven over de mooiste groenblijvende planten en winterbloeiers, zoals winterjasmijn en schijnhulst.

Is je terras aan de kleine kant? Laat je niet afschrikken: ook op een klein terras of balkon kun je groen aanbrengen. Vraag je bloemist naar planten die je buiten in een bloempot kunt zetten.

Kerstversiering

Geef je terras in december een feestelijke en magische toets die de kerstsfeer uitstraalt. Versier je planten met lichtjes. Decoreer je buxusplanten met een chique strik, zodat het net cadeautjes zijn. En ga aan de slag met hout om leuke kerstdecoratie te maken. Hoe origineler, hoe beter!

terras kerst

Theelichtjes

Niets is zo gezellig als ’s zomers urenlang buiten zitten tot het pikdonker is en dan van de nachtelijke koelte genieten in de schijn van theelichtjes. In de winter zijn de temperaturen dan misschien niet zo aangenaam, je kunt wel te allen tijde theelichtjes doen branden, want het is veel vroeger donker. Voorzie daarom kaarsen of lantaarns op zonne-energie op je terras of balkon. Als je voor grote kaarsen kiest, zijn rood en groen de kerstkleuren bij uitstek, maar ook goud en zilver zijn heel gezellig.

terras theelicht

08/12/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Energiezuinige verlichting, ook in de badkamer!
Volgende artikel
De juiste dakgoot kiezen voor jouw woning