Outdoor - Oprit & Terras

Outdoor living: het terras concurreert met de leefruimte

Het buiten-zit-seizoen is begonnen, eindelijk! De tuintrend van 2013 is outdoor living, je terras is het verlengde van de leefruimte. Met een buitensalon, buitenhaard en buitenkeuken geniet je van lange zomerse avonden.

Het terras: evenwaardig aan de leefruimte

Jong en oud voelt zich buiten thuis, heerlijk onder de open lucht, in de zon. Lekker luieren, spelen met de kinderen, lekker lang keuvelen na de maaltijd, we zijn zo graag buiten. Vanaf de eerste zonnestralen schieten we in actie om onze tuin en het terras in orde te brengen. Na deze zware inspanningen is het tijd om van die mooie tuin te genieten. Het terras wordt steeds meer het verlengde van de leefruimte. Tijdens de extra mooie dagen vervangt het terras deze ruimte misschien zelfs?

Terrasinrichting: even functioneel als binnen

Het terras is grote concurrentie voor de leefruimte. Het comfort van binnen, halen we volledig naar buiten, naar de tuin. We richten ons terras in met dezelfde ingrediënten als de leefruimte: een salon, buitenhaard, buitendouche en zelfs een buitenkeuken. In principe moeten we niet meer naar binnen, misschien juist om te slapen. Je tuin krijgt dezelfde waarde als het huis en is even functioneel. In de tuin worden entertainment, ontspanning en recreatie samengebracht.

Terras inrichten als leefruimte

De outdoor living trend werd in 2012 al op gang getrokken met het behang voor buiten. Om van je terras een waardige leefruimte te maken hebben de  tuinmeubels voor het buitensalon het comfort van binnen meubilair. Lage salontafels, hoge bartafels, een sofa, fauteuils, ontworpen om in de tuin te pronken.

19/04/2013

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Visiter une maison en Belgique ? Maisons Blavier vous ouvre les portes de Remicourt !
Volgende artikel
Les Français à Bruxelles : ils sont les étrangers les plus nombreux