Outdoor - Oprit & Terras

Een Marokkaanse toets op je zomerterras: hallo vakantiegevoel!

Wie al eens in Marokko op reis was kan het beamen: nergens vind je zulke mooie tuinen en patio’s. Nu de zomer eindelijk voor de deur staat, kan je alvast voor een Marokkaanse sfeer op je zomerterras zorgen om een heerlijk vakantiegevoel te krijgen. Hoe dan? Simpelweg door aan twee basiselementen aandacht te schenken: water en kleur.

Zomerterras ingrediënt 1: water

Water vormt een frisse oase in de prachtige tuinen en patio’s van Marrakesh, Fez en Agadir. Om Marokko naar je terras te brengen begin je best met een waterpartij: een fonteintje in het midden, een stijlvol kraantje aan de zijwand of zelfs een drinkplek voor vogels volstaan. Met wat aardewerk of gladde tegels is het effect compleet.

Zomerterras ingrediënt 2: kleur

Element 2 op je Marokkaans terras is uiteraard kleur: kies voor felle tinten zoals rood, oranje, geel, turquoise of appelblauwzeegroen. Ook het beroemde blauw van magisch Chefchaouen doet het altijd goed.

Enkele tips:

  • Vloertegels. Een stuk vloer in het midden van je terras betegelen is al een grote stap richting kleur.
  • Lage zetel met kussens. Ga voor grote kussens in verschillende kleuren en toffe prints. Mix en match!
  • Ijzeren lampen. In combinatie met gekleurd glas zijn ze een garantie voor gezelligheid.
  • Tafel met mozaïek. Een laag mozaïektafeltje met zachte kussens errond wordt steevast je favoriete plek in huis. Hou je het graag eenvoudig? Een tafeltje met een fleurige doek erop is vaak al voldoende.
  • Terracotta potten. Je mag zeker geen planten en bloemen vergeten. Schilder wat terracotta potten in leuke kleurtjes en zet er citrusplanten, geurende jasmijn of kruiden zoals munt of koriander in.

Zomergevoel op je terras: check!

Veel meer heb je niet nodig om voor een Marokkaanse sfeer op je eigen terras te zorgen. Geniet van een lekkere tagine of couscous met vrienden rond je tafeltje, drink heerlijk verse muntthee bij een goed boek en gebruik verder je verbeelding. Veel plezier!

17/06/2013

Vragen en opmerkingen

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Je terras inrichten? 5 tips!
Volgende artikel
Soorten rolluiken en hun voordelen