Outdoor - Oprit & Terras

Je terras inrichten? 5 tips!

Een leeg terras inrichten is gemakkelijk, alles wat je nodig hebt zijn enkele geweldige planten! 5 tips om je terras op te fleuren met planten!

Terras inrichten tip 1: Groepeer bloempotten

Tuinieren in bloembakken is zo makkelijk, maar alleen is maar alleen. Voorzie je terras van meerdere bloembakken om je terras karakter te geven.  Een groep van verschillende plantenbakken met gevarieerde bloemsoorten fleuren je terras op met kleur!

Kies voor kleurrijke, onderhoudsvriendelijke eenjarige planten zoals petunia’s, Bacopa’s,… Deze eenjarige planten bieden een weelderige begroeiing, de hele zomer lang!

Terras inrichten tip 2: Een kleurenthema

Kies bloemen in de kleuren die je huis, terras en meubilair aanvullen. Koos jij voor de inrichting warme tinten, kies dan ook bloemen in rood, oranje en geel! Voor een warm pallet kan je kiezen voor een rode verbena, oranje goudsbloemen en gele zonnebloemen.

Liever een ingetogen uitstraling? Planten als de blauwe salvia, witte bacopa en de grijze dropplant zorgen voor een ingetogen uitstraling.

Terras inrichten tip 3: Kies voor onderhoudsarme planten

Besteed meer tijd aan ontspanning en entertainment, kies voor onderhoudsvriendelijke planten! Planten die weinig zorg nodig hebben zijn bijvoorbeeld vetplanten. Deze hebben niet veel water nodig, worden weinig geplaagd door ziektes en zien er prachtig uit! Zo kan je kiezen voor: Sedums, Sempervivens, Echeverias,…

Terras inrichten tip 4: Beplating voor privacy

Maak een afgelegen plekje op je terras door er kleine bomen te planten. Zo vermijd je nieuwsgierige buren en blokkeer je hun mening. Maak hiervoor een goede keuzen, ga voor groenblijvende bomen zoals de levensboom of jeneverbes.

Terras inrichten tip 5: Lok vlinders

Geef de natuur een boost en zorg voor entertainment met kleurrijke vlinders. Lok ze naar je tuin met hun favoriete planten zoals de vlinderstruik, zinnia en verbena! Meer tips om vlinders naar je tuin te lokken? Ontdek ze in dit inspirerende artikel.

17/06/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Dierendonck Blancke architecten: moderne woningbouw
Volgende artikel
Een Marokkaanse toets op je zomerterras: hallo vakantiegevoel!