Outdoor - Oprit & Terras

Geef je terras kleur met winterharde planten

In de winter kan je je terras opfleuren en je bloembakken vullen, maar dan met winterharde planten. Ze lopen geen schade op bij vriesweer en op die manier krijgt je terras volop kleur. Bovendien kan je de winterplanten in het voorjaar gewoon in de tuin overplanten.

Stevige bloembakken zonder gietrand

Wanneer je winterharde planten kiest, moet je met een aantal factoren rekening houden. Om te beginnen heb je stevige bloembakken nodig die bestand zijn tegen de vorst. Terracotta bloembakken zijn altijd een goeie keuze en koop je voor het leven. Omdat ze niet groeien, moet je de winterplantjes dicht tegen elkaar planten. Verder moet je geen gietrand voorzien omdat het niet nodig is om de plantjes water te geven.

Winterharde planten: gebruik een bloempot met drainagegaten

In de winter groeien winterharde planten niet dus het is belangrijk om daar rekening mee te houden. Leg altijd een potschijf over de drainagegaten in de bloempot zodat de drainage optimaal blijft. Vul de pot met potgrond van goeie kwaliteit. Dat is nog altijd de basis van een geslaagde tuin met winterplanten.

Potgrond van optimale kwaliteit

Haal de winterharde planten uit de plastic pot zonder de wortels te beschadigen. Je kiest het beste winterplanten met verschillende kleuren zodat je een mooi kleurenspel krijgt. Nadat je de planten in de pot hebt geplaatst, vul je aan met potgrond zodat de planten goed gevoed worden. Wanneer het gedurende een langere periode vriest, droogt de grond snel uit. Als het dooit moet je de winterplanten dan ook een beetje water geven.

31/01/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Dubieus design 2013, dé vintage design markt van ‘t Stad
Volgende artikel
Design meubelen van Marcel Breuer