Outdoor - Oprit & Terras

Een zonwering doet je heerlijk genieten in de schaduw

Met een zonwering vind je een stukje schaduw en verkoeling tijdens warme zomerse dagen. Maar ook wanneer de najaarszon laag staat, is een zonwering meer dan welkom.

Er is niets zo heerlijk dan bij warme temperaturen op je terras in de schaduw te genieten van een fris glas wijn of een lekker etentje. Dankzij een zonwering wordt dat scenario heel de zomer werkelijkheid.

Zonweringen zorgen voor koelte

Als je een groot raam hebt dat uitgeeft op de tuin kan het op je terras erg warm worden wanneer de zon fel schijnt. Een zonwering is dan een geschikte oplossing. Ze beschermt je tegen de zon en zorgt voor de nodige koelte. Ook al gaat het kwik zienderogen de hoogte in, toch kan je zonder problemen onder de luifel in de schaduw plaatsnemen.

Zonweringen houden de warmte buiten maar niet het licht

Grote glasoppervlakken zorgen voor veel licht, een mooi uitzicht en creëren ruimte in je woning. Maar ze houden geen hitte tegen. Een zonwering houdt de warmte buiten maar laten tegelijkertijd genoeg licht in je huis binnen. Daarmee slaag je twee vliegen in een klap. Bovendien breidt ze je woonruimte naar buiten toe uit.

Zonwering met een design look

Zonweringen moeten functioneel zijn, maar een aantrekkelijk design mag ook niet uit het oog verloren worden. Dat is belangrijk want een zonwering bepaalt mee het uitzicht van je gevel en ook de sfeer op je terras. Ze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en kunnen in ieder huis gebruikt worden.

Zonwering is gebruiksvriendelijk

Een ander belangrijk aspect is dat een zonwering duurzaam en gemakkelijk te bedienen is. Zonweringen bestaan uit stevige aluminium profielen waartussen een doek wordt gespannen. Er worden hoe langer hoe meer kwalitatieve materialen gebruikt wat de levensduur ten goede komt. Je kan ze manueel bedienen, maar gemotoriseerde modellen zijn in opmars. Zonweringen zijn uitgerust met sensoren die regen en wind capteren en de zonwering bij slecht weer laat inklappen.

Nog langer genieten van zomerse temperaturen

Het zonnescherm LX530 is de zonwering bij uitstek die functionaliteit en design combineert. Met de vernieuwde variovolant, het extra doek tegen laag en hinderlijk zonlicht, geniet je nog langer van zomerse temperaturen. Bovendien is deze zonwering ook een esthetische verbetering omdat ze beter en mooier opgeborgen zit in cassette. Het doek zit mee verwerkt in de kast waardoor het onzichtbaar wordt en dus ook niet vuil kan worden.

04/10/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Design icoon toegelicht: zigzag stoel van Gerrit Rietveld
Volgende artikel
Een bouwproject? Besparen is de boodschap