Outdoor - Oprit & Terras

Een klein balkon inrichten? Easy peasy dankzij deze tips!

balkon inrichten in de hoogte met kleurrijke bloemen

Je balkon inrichten: het is niet altijd even eenvoudig. Je wilt graag een tafel om ’s morgens in het zonnetje te ontbijten, een loungezetel om ’s avonds in te relaxen, wat bloemetjes om de boel op te fleuren… en dat op maar een beperkte oppervlakte! Onmogelijk om van je balkon een gezellige plek te maken zonder dat het een rommeltje lijkt? Nee hoor! Dankzij deze tips is jouw buitenplekje de place to be!

Balkon meubels voor grote én kleine balkons

Buiten op je balkon heerlijk relaxen na een lange school- of werkdag? Of op een zonnige zomeravond een vriend of vriendin uitnodigen en buiten samen eten? Yes please! Daar heb je natuurlijk wel een goede zitplek voor nodig. Gelukkig is er zelfs op het kleinste balkon plaats voor… openklapbare tafels en stoelen! Zo staan alleen de meubels die je op dat moment écht nodig hebt op het balkon. Geen overbodige rommel dus!

Tip: Kleed je bistroset aan met zachte kussens voor extra comfort & sfeer.

klein balkon, bloemen over balustrade, houten tuinmeubelen
Ook op een klein balkon kun je perfect een tafel en twee stoeltjes zetten!

Heb je wel de plek om je balkon in te richten met een echte loungeset, maar niet het budget? Dan stapel je toch gewoon wat paletten op en naast elkaar! Als je goed rondsnuffelt op rommelmarktjes of op het internet, vind je die ongetwijfeld ergens volledig gratis. Leg bovenop de paletten een matras, gooi er wat kussens bij en maak af met enkele zachte dekentjes. Je favoriete plek op het balkon: check!

balkon inrichten met loungebed van paletten, groen groot kussen en witte kleinere kussens erop
Maak je eigen loungebed met paletten en kussens!

Toch geen zin om je eigen relaxplek zelf in elkaar te boksen? Denk dan eens aan een retro zetel of een kleurrijke zitzak, die maakt je balkon meteen een heel pak speelser!

Ronde loungeset
Natuurlijk kun je ook een heerlijk comfortabele loungeset kopen!

Kleurrijk & vrolijk balkon inrichten dankzij plantjes

De sfeermaker van elk balkon en elke tuin? Kleurrijke bloemen en planten! Die maken je kleine buitenplekje meteen extra vrolijk. “Maar waar blijf ik met al die bloembakken?!”, denk je misschien. Dat is eenvoudig: op de balustrade! Er is een heel arsenaal aan bloempotten op de markt die simpelweg over de reling hangen. Zo blijft de rest van je balkon vrij voor andere spullen.

balkon inrichten met bloempotten
Bloembakken over de balustrade en hangplanten tegen de muur: nog plek genoeg voor de tafel en stoelen, zonder dat het een rommeltje wordt!

Maar je hebt uiteraard wel meerdere mogelijkheden. Denk aan hangplanten, bloembakken die je tegen de muur bevestigt of een verticaal bloemenrek. Denk helemaal out of the box met een minimoestuin! Onthoud vooral: hoe meer je van de grond ziet, hoe groter je balkon lijkt! Door in de hoogte en tegen de muren te werken, neem jij geen plaats in op het eigenlijke balkon, en heb jij dus meer relaxruimte.

Zie ik de lichtjes van het balkon

balkon met lichtslinger aan reling
Er zijn allerlei soorten lichtslingers: welke is jouw favoriet?

Dé manier om het ’s avonds extra gezellig te maken, is natuurlijk dankzij lichtslingers! Zeg nu zelf: wat is er aangenamer dan buiten van een warme zomeravond genieten met wat sfeerverlichting rond de balustrade? Ook boven en langs de deur of het raam zijn perfecte plekken voor leuke lichtbollen.

balkon inrichten volgens thema. Hier: kerstmis
Pas je balkondecoratie aan aan het seizoen ;-).

Je balkon inrichten kan natuurlijk ook met andere vormen van decoratie.

  • Lantaarns aan het plafond,
  • Kaarsjes op de tafel,
  • Lichtjes of bloemetjes in gekleurde glazen flessen

Extra tip: heb je een traditionele betonnen terrasvloer en vind je dat niet zo gezellig? Laat er dan dunne tegels over leggen! Je hebt ze in alle vormen, maten en kleuren; je kunt er zelfs een houtlook mee nabootsen! Is bestrating leggen niet mogelijk? Investeer dan in een mooi tapijtje!

11/05/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Sfeervolle zonwering binnen: heerlijk afkoelen in je eigen huis
Volgende artikel
Een kinderveilige keuken in 3 stappen