Outdoor - Oprit & Terras

De voordelen van zonwering op het terras

Van je terras genieten zonder overweldigd te zijn door de hitte? Lekker tot rust komen zonder last te hebben van nieuwsgierige blikken? Jezelf en jouw interieur beschermen tegen UV-stralen? Met zonwering wordt het allemaal kinderspel!

Zonwering is eigenlijk decoratief op zichzelf. Maar een zonneluifel moet niet enkel mooi en van een goede kwaliteit zijn, maar ook comfort bieden. iWonen geeft tips om terraszonnewering te kiezen die duurzaam is en niet snel verslijt.

En als we eens in de schaduw gingen zitten?

Wie geniet er niet van zijn terras of balkon vanaf de eerste zomerdagen? Maar soms kan de zon echter storend zijn en wil je een streepje schaduw. De oplossing? Zonwering!

Een luifel creëert schaduw op de gewenste plaatsen, of ze nu aan een voorgevel, tuinkant of boven een balkon bevestigd is. Het grote voordeel van zonwering is dat je deze schaduwzone snel weer kan doen verdwijnen met een praktisch oprolsysteem. Je kan hierbij kiezen voor een manueel of elektrisch zonnescherm.

Bescherming tegen weer en wind

Een zonnescherm creëert een schaduw- en comfortzone, beschermt tegen nieuwsgierige blikken, slechte weersomstandigheden en zonnestralen. Om jezelf en jouw meubels nog beter te beschermen zijn veel zonweringen met een speciale behandeling waterdicht en UV-bestendig gemaakt.

Energie besparen

Zonwering wordt geplaatst boven een raam, een erker of een veranda. Zo wordt de warmte buiten gehouden en moet er tijdens de zomermaanden minder airconditioning gebruikt worden in huis.

Gemakkelijk in onderhoud

Een zonnetent van goede kwaliteit moet over het algemeen maar eenmaal per jaar gereinigd worden met water, milde zeep en een zachte borstel. Het is aangeraden om buitenzonwering met een hoes te beschermen wanneer ze niet gebruikt wordt, zoals tijdens de winter.

Praktisch

Zonwering hoeft niet in de bodem verankerd te worden en kan je makkelijk oprollen, waardoor ze een waardevol alternatief biedt voor de parasol. Deze laatste kan soms lastig zijn in gebruik en beschermt zelden de totale terrasoppervlakte.

Kwaliteitsvolle zonwering kiezen

Wanneer je een zonnescherm kiest, dan kies je best voor een stof die bestand is tegen vochtigheid en vuil, die kleurvast is en niet vervormt, niet gemakkelijk scheurt en UV-stralen tegenhoudt.

Wil je nog meer comfort? Weet dan dat sommige zonweringen zijn uitgerust met verwarming en/of geïntegreerde verlichting.

26/07/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Haal het energieverbruik van je woning naar omlaag
Volgende artikel
Jouw woning verhuren tijdens de vakantie, een goed plan!