Outdoor - Oprit & Terras

Balkon: inspiratie en ideeën

Balkon

Het is volop winter. Toch zijn onze gedachten al bij het voorjaar. We bereiden ons voor op aangename temperaturen en zonnige kleuren om ons heen. In het voorjaar spenderen we weer meer tijd buiten. Lange zwoele zomeravonden in de tuin zijn vaker regel dan uitzondering. Heerlijk!

Heb je geen tuin maar wel een balkon? Met een balkon ben je ook heel gezegend. Uiteraard is een gemiddeld balkon niet erg ruim, en moet je de ruimte dus slim en multifunctioneel inrichten. Omdat het soms best lastig is om deze buitenruimte praktisch en sfeervol in te richten, geef ik je een aantal tips om van jouw balkon een echt paradijsje te maken waar je heerlijk kunt wegdromen.


Ik ben Anne, blogster van Kees Smit Tuinmeubelen. Ik ben een echt buitenmens en breng mijn vrijetijd het liefst de hele dag buiten door. Een tuin zonder tuinmeubelen is in mijn ogen geen tuin. Daarom blog ik graag over het buitenleven in combinatie met diverse tuinmeubelen. Ik ben gek op natuurlijke kleuren en landelijke stijlen. In mijn droomtuin zie je daarom geen strakke lijnen en vormen.

Ontdek alle gastblogs op Inspirerend Wonen of meld je zelf aan om te bloggen!


Welke balkonmeubelen zijn geschikt?

Uiteraard wil je op jouw balkon een plekje creëren waar je lekker tot rust kunt komen en waar je vrienden en familie kunt uitnodigen. Een bistro- of balkonset is hiervoor een goede optie. Deze set bestaat uit een tafel met twee stoelen. Naast de praktische en ruimtebesparende functie van de meubelen, zorgt een bistroset ook voor een gezellige look.

Gebruik je de meubelen tijdelijk niet? Klap ze dan eenvoudig in. Wil je toch liever een ontspannende loungeplek op je balkon of terras? Kies dan voor losse loungemodules waarmee je makkelijk kunt schuiven. Kies bijvoorbeeld voor een hoekmodule in combinatie met twee tussenmodules aan beide zijdes. Voordeel van een kleine lounge-hoekset is dat ook de hocker gebruikt kan worden als extra zitplek. Ben je alleen of met z’n tweeën, plaats dan een mooi teakhouten dienblad op de hocker en gebruik het als tafel.

Balkon-loungeset

Ga verticaal tuinieren

Dé trend van komende zomer en tevens ideaal voor een balkon: verticaal tuinieren! Waarom zou je immers alle planten en potten op de grond neerzetten wanneer je ze ook kunt ophangen aan de wand of aan de reling van je balkon? Al dit gezellige groen zorgt ervoor dat je minder van het balkon ziet. En een bijkomend voordeel: het laat de ruimte groter lijken!

Maak het gezellig

Nu rest je nog één ding en dat is de finishing touch. Je kunt je balkon op verschillende manieren gezellig maken. Tip: maak gebruik van één terugkomende kleur om het geheel niet te druk te maken. Hierbij kun je denken aan een outdoor vloerkleed in dezelfde kleurstelling. Dit accent op de vloer laat je balkon tevens langer of breder doen lijken. Ook kun je dezelfde kleur terug laten komen in de sierkussens en accessoires.

Balkon-kussens

Succes met het inrichten van jouw knusse buitenverblijf!

 

22/01/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Woningwaarde verhogen met een tuin
Volgende artikel
Meer ruimte dan je denkt: efficiënt je keuken organiseren doe je zo!