Bouw & Reno

Terrasoverkapping kopen? Ga voor aluminium

Een aluminium terrasoverkapping is licht én stevig

Het hele jaar door genieten van je zorgvuldig onderhouden tuin, terwijl je op je mooi aangelegde terras zit en nipt van een gemberthee (najaar en winter) of een frisse cocktail (voorjaar en zomer)? Dat kan als je kiest voor een terrasoverkapping. Wij gidsen je naar de juiste overkapping voor jouw terras.

Welke stijl kiezen voor je terrasoverkapping?

Je terrasoverkapping moet lang meegaan – als het even kan, zelfs een leven lang. Kies daarom voor degelijke materialen en ga niet over een nacht ijs wanneer je beslist over het design van je overkapping. Dat moet immers naadloos aansluiten bij de uitstraling en sfeer van je woning. Met een aluminium terrasoverkapping heb je tal van stijl- en vormkeuzes. Een moderne look die past bij je designinterieur? Of liever een klassieke look die een sluitend geheel vormt met je landelijke woningstijl? Wees gerust, voor elke woonstijl bestaat er een bijpassende overkapping.

Vrijstaande-terrasoverkapping Aluminium terrasoverkapping gaat jarenlang mee

Aluminium is een licht en stevig materiaal, wat het uiterst geschikt maakt voor terrasoverkappingen. Het roest of rot niet en het vergt weinig onderhoud. Terwijl je een houten overkapping jaarlijks een nieuwe laag vernis of verf moet geven, zit je met een aluminium overkapping meteen safe voor jaren die volgen. Je hoeft maar één keer de juiste RAL-kleur te kiezen en je geniet vervolgens jarenlang van een stijlvolle terrasoverkapping!

Terrasoverkapping-gevel

Vrijstaande of aangebouwde terrasoverkapping?

Gebogen-terrasoverkappingNaast de kleur en de stijl van je overkapping bepaal je zelf ook de vorm ervan. Die is natuurlijk afhankelijk van de beschikbare oppervlakte. Is je terras vlak naast het huis aangelegd, dan is een aangebouwde terrasoverkapping een aanrader. Deze overkapping rust aan één kant op steunpalen en aan de andere kant tegen de muur van je woning. Ligt je terras midden in de tuin, dan moet je logischerwijze voor een vrijstaande aluminium terrasoverkapping gaan. Laat het een echte blikvanger worden!

Tip: ook wat de dakbedekking van je terrasoverkapping betreft, zul je keuzes moeten maken. Wie graag de koelte opzoekt onder zijn terrasoverkapping, kiest bijvoorbeeld het best voor een warmtewerende dakbedekking.

 

06/10/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Christen, jood, moslim? Zo creëer je een sobere plek om thuis te bidden
Volgende artikel
Maak komaf met ergernis nummer 1: geurhinder in de badkamer