Outdoor - Oprit & Terras

Loungeset kopen: checklist om heerlijk te genieten in je eigen tuin

loungeset tuin

Buiten in je eigen tuin wat luieren, een gezellig avondje met de vrienden, heerlijk genieten van een goed boek … klinkt als muziek in de oren? Investeer dan in een loungeset voor in je tuin of op je balkon! Dankzij een eigen set tuinmeubelen relax jij tijdens die warme lentedagen en gezellige zomeravonden op je eigen terras.

Loungeset om te liggen of te zitten?

De eerste belangrijke beslissing die je moet nemen, is waarvoor je tuinset eigenlijk zal dienen. Wil jij vooral heerlijk onderuitzakken en al liggend genieten van een goed boek? Dan is een lange tuinbank met lage rugleuning ideaal. Zo heb jij zeker genoeg hoofdsteun en voldoende plek om je benen te strekken. Ben je eerder het type dat graag een glaasje wijn of kopje koffie drinkt terwijl je met familie en vrienden bijbabbelt? Dan moet jij net voor een tuinset met een hoge rug gaan: zo zit jij een hele avond comfortabel in je eigen tuin.

tuinmeubelen terras
Een groot ligbed of twee comfortabele stoelen: wat is voor jou het belangrijkst?

Van balkon tot maxituin: een loungeset voor iedereen

Het spreekt voor zich dat je de grootte van je tuinmeubelen moet aanpassen aan de grootte van je tuin. Je moet rond je relaxstoel natuurlijk nog plek genoeg hebben om te wandelen en eventueel zelfs wat leuke plantjes te zetten! Hoe kleiner je tuin, hoe kleiner je loungeset dus. Van plan om binnen enkele jaren te verhuizen? Kies dan voor een uitbreidbaar model: die bestaat uit verschillende stukken. Wordt je tuin groter, zet je er gemakkelijk een extra zitstuk bij.

kleine loungeset
Op een kleiner terras staat natuurlijk ook een kleinere loungeset. Maar geen zorgen: kleiner betekent niet slechter!

Maar wat als je maar een klein balkonnetje hebt? Geen zorgen: er zijn een heel resem loungesets op de markt die specifiek ontworpen zijn voor balkons! Zelfs op jouw kleine ruimte geniet jij dus van dat mooie zomerse weer.

dining lounge set
Wat als … je zowel een eettafel als een loungeset wilt buiten, maar geen plek genoeg hebt om beide te combineren? Dan ga je voor een dining loungeset! Dat is een loungeset met een hoge tafel aan: ideaal om aan te eten!

De stijl bepaalt het materiaal

Allesbepalend voor de look van je loungeset, is natuurlijk de stijl! Hou je vooral van modern? Dan is een aluminium tuinset helemaal iets voor jou. Voor een eerder landelijke stijl ga je dan weer voor een houtsoort, bijvoorbeeld teak.

moderne tuinset
Een loungeset kan ook erg modern zijn!

De tuinmeubelen zelf kun je nog aanvullen met allerlei leuke accessoires. Wat sierkussens, enkele leuke bloemen, een lichtslingers eromheen … Zo maak jij de plek extra gezellig!

Tip: slecht weer? Berg de kussens dan op tijd op, zelfs al zijn ze weerbestendig. Zo ben jij er zeker van dat ze lang meegaan!

07/07/2019

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Jouw droombadkamer? 5 tips voor het ideale badkamermeubel!
Volgende artikel
5 tips voor inbraakpreventie: geef inbrekers geen kans