Outdoor - Oprit & Terras

Kleine tuin inrichten: zo ziet je kleine tuintje eruit als een paradijs

kleine tuin inrichten met verhoogje achteraan

Een kleine tuin inrichten is niet altijd even gemakkelijk: je wilt veel kleurrijke plantjes, een terras & een leuke relaxplek op een beperkte ruimte. Onmogelijk? Nee hoor! Dankzij deze tips weet jij perfect hoe jij je kleine tuin moet inrichten.

Groen versus bestrating

De eerste beslissing die je zult moeten maken, is waar al je bestrating komt. Wil je graag een terras? Ga je een paadje aanleggen naar het tuinhuis? Voor wat extra me-time zorgen met een gezellig loungeplek? Zorg dat je op voorhand precies weet waar je verharding wilt. Een extra tip voor je kleine tuin: leg alleen bestrating waar je het écht nodig hebt. Zo heb jij meer bloemen en planten om van te genieten, wat je tuin alleen maar mooier maakt!

Tip: Leg een rond in plaats van een rechthoekig terras aan. Dat breekt de tuin minder, waardoor die minder klein lijkt.

zitbank in tuin, bloemen errond
Leg alleen bestrating waar het écht nodig is. Voor een bankje heb je bijvoorbeeld wat stenen nodig, ernaast is plek genoeg voor een struik of kleurrijke bloemen!

Leg je een paadje aan in de tuin? Zorg dan voor een kronkelend pad, dat geeft de tuin optisch meer ruimte dan een recht pad. Kies zeker voor kleinere, langwerpige stenen. Leg je die horizontaal, lijkt je tuin breder. Leg je ze verticaal, lijkt je tuin dan weer langer.

kronkelend tuinpad met kleine stenen
Ook een kronkelend tuinpad maakt je tuin breder – en meteen ook wat speelser.

Kleine tuin inrichten met veel groen

Weet je ondertussen precies waar je overal groen wilt plaatsen? Dan is het tijd om de plantensoorten te kiezen! Gebruik achteraan zeker grote, donkere planten, zoals klimop. Die vergroten de tuin. Zet je daarvoor enkele lichtkleurige planten, lijkt je tuin ook nog eens breder.

Vergeet ook zeker niet om in de hoogte te werken: zo haal jij een maximum aan planten in je tuin zonder meteen alles vol te zetten. Kies bijvoorbeeld voor klimplanten, al dan niet in combinatie met een pergola. Ook een dunne boom, die niet al te veel schaduw geeft, past perfect in jouw kleine tuin!

Tuin met verhoog
Zorg voor hoogteverschillen in de tuin om optisch meer ruimte te creëren.
verticale tuin, bloemen op elkaar
In een kleine tuin kan het haast niet anders: je moet in de hoogte werken!

Een plaatsje voor iedereen

Heerlijk in je eigen tuin van het zonnetje genieten tijdens die zachte lentedagen: dat willen we toch allemaal! Zorg dus zeker voor goede loungemeubels om echt helemaal in te relaxen. Maar wat als je dan met wat vrienden wat wilt barbecueën? Je hebt immers geen plek voor twee terrassen en twee sets tuinmeubelen!

Gelukkig is daar een eenvoudige oplossing voor: koop multifunctionele meubels! Een relaxstoel die je tot gewone eetstoel omtovert, een loungetafel die je in hoogte verstelt… Ook met inklapbare meubels los jij heel wat op. Heb je een extra gast, zet je simpelweg een extra stoeltje bij. Wanneer de avond gedaan is, berg je de stoel ingeklapt gemakkelijk terug op.

Kleine tuin inrichten met inklapbare meubels. Tafel en 6 stoelen, hout
Inklapbare tuinmeubels zijn gemakkelijk te verplaatsen & op te bergen. Ideaal voor een kleine tuin!
11/04/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Met deze woonaccessoires haal je de mediterrane sfeer in huis
Volgende artikel
DIY: de mooiste paasdecoratie staat in jouw interieur!