Outdoor

Voorbij tenten en hotels: glamping in België op z’n best

Hou je van het buitenleven, maar zoek je een comfortabelere manier om in de natuur te overnachten dan een tent? Dan hebben we twee unieke slaapcomplexen waarin je heerlijk kan overnachten, in het miden van de natuur!

Glamping in het honinggraathotel van B-AND-BEE

Op de Gentse feesten lanceerde B-AND-BEE het honinggraathotel. Deze gestapelde slaapcapsules, in de vorm van honinggraten, kan maximaal vier graten hoog zijn en tot 50 mensen huisvesten. De onderste verdiepingen bereik je eenvoudig via de grond, terwijl de hoger gelegen ruimtes bereikbaar zijn via een industriële trap.

De rustplaatsen zijn bekleed met larikshout en de deur is gemaakt van stof. De meubels in deze logeerkamer zijn echter schaars, je beschikt over een groot bed, opslagruimte voor je bagage, een locker, licht en stroom.

Dit honinggraathotel is uitermate geschikt voor outdoor festivalgangers die een afkeer hebben van zowel tenten als hotels, maar toch op zoek zijn naar een comfortabele manier om de periode op de weide in comfort door te brengen. Dit najaar gaat het ontwerp in massaproductie, de ontwerpers zijn alvast nieuwsgierig hoe de consument deze draagbare kamers gaat gebruiken.

Glamping in Belgische bomen

Langs de dreef naar het kasteel van Hex vind je vier boomtenten waar je in kan overnachten. Hangend aan de boomstammen vormen deze traanvormige structuren een alternatief om te overnachten in Haspengouw. Deze prachtige ‘tree tents’ zijn het werk van de Nederlandse architect-beeldhouwkunstenaar, Dré Wapenaar. Zijn boomtenten nodigen uit om ze te bezetten, erin te verblijven of er onder te schuilen.

Je vindt de tentconstructies nog tot 30 september in Borgloon én je kan er tot dan in blijven logeren. In zo’n boomtent kan je met twee volwassen (en eventueel twee kleine kinderen) logeren. Je kan er zelfs een heerlijk ontbijt bij bestellen.

Bij deze boomtenten vind je ook “Field Furniture Pure Nature” van Ardie Van Bommel. Deze Nederlandse ontwerper maakte een zit-, was-, toilet- en barbecue-eenheid gebaseerd op fruitkisten.

26/08/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een open, gesloten of halfopen bebouwing? De verschillen & voordelen
Volgende artikel
Het belang van een goede plaatsing van je schoorsteen