Outdoor

Een wereldwijd verschijnsel: kleurrijke huizen

Wat hebben honderden culturen verspreid over de hele aardbol met elkaar gemeen? Hun voorliefde voor kleurrijke huizen! In dit artikel reizen we de wereld rond en belichten we enkele unieke kleurrijke huizen zodat je vol inspiratie je eigen, kleurrijke project kunt opstarten.

Malakka, Maleisië

Malakka is een stad in Maleisië die in het verleden deel uitmaakte van de Portugese, Nederlandse en Engelse koloniale rijken. Daardoor is Malakka een heerlijke mengelmoes van culturen en stijlen geworden. Deze diversiteit zien we terugkeren in het bonte kleurenpalet van deze gezellige kuststad.

Kopenhagen, Denemarken

Nyhavn is een wijk in Kopenhagen die bekendstaat om zijn kleurrijke huizen langs het kanaal. Nyhavn of ‘nieuwe haven’ is een bruisende buurt waar restaurants en hippe cafés elkaar afwisselen. De kleurrijke huizen moesten vroeger schippers aantrekken voor een avondje vertier bij de dames van plezier, maar nu lokken ze voornamelijk jongeren en levensgenieters die aan de kade van een glas wijn willen genieten.

Gekleurde huizen Nyhavn

Granada, Nicaragua

In het Nicaraguaanse Granada staan duizenden piepkleine huisjes. Daar dat houdt de bewoners echter niet tegen om hun woonst in opvallende kleuren te schilderen. Deze kleurrijke traditie is net zoals in Malakka ontstaan in een koloniale context. De stad viel onder de Spaans bewind maar Nederlandse, Portugese en Engelse piraten brachten Granada regelmatig bezoekjes. Een wandeling tussen de gekleurde huizen is een echte aanrader voor elke vakantieganger in Nicaragua.

Klima, Griekenland

Dit piepkleine dorpje op het Griekse eiland Milos heeft een prachtige kade met kleurrijke huisjes. De spierwitte huisjes met bontgekleurd houtwerk kijken uit over de diepblauwe zee. Dit dorpje lijkt bevroren in de tijd: oude mannen met getekende gezichten zitten op krukjes te kaarten terwijl grootmoeder de vers gevangen vis bereidt.

Klima Griekenland

Chinatown, Singapore

Chinatown in Singapore is een enclave van kleine rijhuisjes tussen de hypermoderne woontorens van Singapore. De kleurrijke stijl nodigt bezoekers uit om te komen snuisteren tussen het Chinese antiek. De unieke mix van geuren en kleuren maken een bezoek aan deze wijk een unieke ervaring.

kleurrijk Chinatown SIngapore

 

27/02/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Pure nostalgie: een retro badkamer met moderne toets
Volgende artikel
Vlekken op natuursteen: te voorkomen of net charmant?