Outdoor - Tuin

Daar zijn de mieren weer. Zó houd je deze ijverige baasjes tegen!

Wie een terras of tuinpaadje heeft, moet vaak een heroïsch gevecht leveren met de mier. Het lijkt wel of de hele kolonie van rubber is: ze komen steeds terug. Hoewel er heel wat chemische middelen op de markt zijn om mieren te bestrijden, bestaan er ook een aantal milieuvriendelijkere huismiddeltjes die helpen om van de familie Mier af te geraken. We overlopen ze even.

 

6 tips om mieren uit je huis te houden

Je hoeft niet meteen naar de supermarkt te hollen om mierenlokdoosjes te halen als er een kolonie over je vloer marcheert. In je eigen keuken heb je namelijk tal van middeltjes voorhanden om mieren buiten te houden.

 

1.     Gooi een ui in de strijd

Mieren zijn niet zo dol op de geur van ajuin. Ook van look gaan ze lopen. Snij dus gerust een teentje look open en leg het op de plek waar de mieren strijd leveren om je terras.

 

2.     Strooi wat koffiegruis

Als je koffiegruis strooit, jaag je de mieren in een dag of twee weg. En het koffiedik kun je gewoon opvegen met stoffer en blik. Bloem kan ook helpen.

 

3.     Mieren halen hun neus op voor nootmuskaat

Mieren hebben het helemaal niet begrepen op de indringende geur van nootmuskaat. Heb je dat niet in je kruidenrek, dan is kaneel een waardig alternatief.

 

4.     Azijn to the rescue

Azijn is niet alleen een prima ontvettingsmiddel, maar ook een perfect afweermiddel tegen mieren. Ze blijven weg van plaatsen die naar azijn ruiken.

 

5.     Trek een krijtstreep

In krijt zit een bepaalde stof waar mieren de kriebels van krijgen. Trek een dikke streep – op je terras bijvoorbeeld – waar de mieren steeds lopen. De beestjes zullen er niet over gaan. Don’t cross the line!

 

6.     Leg enkele muntjes van 5 cent

Muntjes zijn gemaakt van koper en ook daar hebben mieren het niet voor. Ze zullen er niet overlopen.

11/06/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Tuininspiratie: landelijke tuinmeubelen
Volgende artikel
Sheesamhout: ieder stuk is anders