Outdoor - Oprit & Terras

Binnen en buiten worden één dankzij deze 3 slimme trucs!

terras met meubels en buitentapijt

Van je terras en je leefruimte een mooi geheel maken? Daar hebben we een paar gemakkelijke optische trucjes voor! Dankzij onze drie tips breng jij je interieur en exterieur harmonieus samen. En geen zorgen, je hoeft daarvoor geen gazon in je woonkamer te leggen … Benieuwd? Lees dan snel verder!

Binnen en buiten als één harmonie

Je terras mooi laten aansluiten met je leefruimte of veranda? Bekleed de vloeren van binnen en buiten dan (ongeveer) op dezelfde manier. Je hebt daarvoor meer dan voldoende opties: tegels, hout, een gietvloer … of maak je terras extra gezellig dankzij een vloerkleed voor buiten! Zeker als je buitentapijt dezelfde kleur of hetzelfde motief heeft als het tapijt binnen, creëer je een harmonisch effect.

leefruimte veranda aan terras appartement
Door buiten en binnen voor dezelfde vloer te kiezen, lijkt de ruimte door te lopen. Daardoor lijkt ze ook groter!

Binnen en buiten als één sfeeromgeving

Maar niet alleen de vloer, ook de rest van je interieurstijl kun je doortrekken naar buiten! Heb je binnen een industriële inrichting met veel leer en metaal? Dan moeten je buitenmeubels uit datzelfde materiaal bestaan. Stoere accessoires en grote betonnen plantenbakken maken het geheel helemaal af.

Binnen en buiten als één leefruimte

De laatste manier om van je tuin en interieur een groot geheel te maken? Door je terras simpelweg tot een grote woonkamer om te toveren! Denk aan tuinbanken, een grote tafel, een luxueuze loungeset … Maak het geheel af met vuurkorven of een terrashaard. Zo zit jij ook tijdens koude winteravonden toch comfortabel buiten. Of was dat nu binnen? ;-)

plantenhoek zithoek
Door plantjes in je interieur te halen, haal je eigenlijk ook het buitenleven naar binnen.

Omgekeerd geldt hetzelfde: maak van je woonkamer een soort terras. Zet wat leuke planten in de hoek, stenen op de commode, houten plantenbakken … De mix van stoere buitenmaterialen en zachte binnenmaterialen zorgt voor een extra gezellig interieur.

04/11/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Eettafel kopen: dit zijn de ideale afmetingen voor je tafel
Volgende artikel
Je badkamer kleuren: 5 voorbeelden om eens niét voor wit te kiezen