Outdoor

4 tips voor een geslaagde winterbarbecue

winterbarbecue van bovenaf, ligt vol met vlees en groenten

De herfst is duidelijk in het land en ook de winter komt met rasse schreden dichterbij. Het barbecueseizoen ligt dus weer even achter ons, toch …? Nee hoor, organiseer gewoon een winterbarbecue! Hier lees je alvast vier handige tips voor een gezellige BBQ-avond bij je thuis.

Kies de juiste barbecue

Beginnen doe je natuurlijk bij het begin: de barbecue zelf! Je hebt de keuze uit drie verschillende soorten: de traditionele op houtskool, een elektrische of toch eentje op gas. Als je fan bent van die echte barbecuegeur én -smaak, moet je voor houtskool gaan. Hmmm, die heerlijke geroosterde smaak! Je moet er wel wat geduld voor hebben: het duurt even voor je op zo’n BBQ kunt beginnen bakken. Bij een elektrisch exemplaar is het net omgekeerd: die is wél in een mum van tijd klaar, maar geeft je vlees niet die echte BBQ-smaak. Tot slot kun je ook voor een gasbarbecue gaan: dat is snel én gemakkelijk, maar wel de duurste optie.

Vrouw met handschoen aan draait worst om op elektrische BBQ
Elektrisch, gas of houtskool? De keuze is aan jou.

Kies de juiste tuinmeubelen

Plekje om te eten

Natuurlijk moet je ook een goede plek hebben om te zitten. Schaf zeker tuinmeubelen aan waar je het hele jaar door geniet van hebt. Eerst en vooral uiteraard een tuintafel om aan te eten: je gasten moeten toch ergens kunnen zitten! De grootte van je tuintafel hangt af van het aantal mensen dat je wilt uitnodigen:

  • twee personen: lengte van 66 tot 90 centimeter
  • vier personen: lengte van 90 tot 200 centimeter
  • zes personen: lengte van 210 tot 260 centimeter
  • acht personen: lengte van 280 tot 330 centimeter

Plekje om te ontspannen

Al het eten verorberd? Dan wil je daarna nog even ontspannen aan een gezellig haardvuur. Zeker als je daar nog wat zeteltjes hebt rond staan, kun je er écht een leuke avond van maken. Zo hebben de loungesets van tuinmeubelen.nl allerlei (hoek)banken waar je het hele jaar door van kunt genieten. Hun tip? Kies een loungeset gemaakt van wicker: dat is een kunststof die lijkt op rotan en goed bestand is tegen de verschillende weersinvloeden.

koppel maakt marshmallow warm
En, wat denk je? Als dessert wat marshmallows? ;-)

Een extra tip? Zorg, naast voor een haardvuur, ook voor een elektrisch vuurtje of voor infraroodverwarming. Ook enkele zachte dekentjes helpen tegen de kou. Zo blijf je zelfs in vriesweer gezellig buiten zitten!

Kies de juiste verlichting

Tijdens de winter is het al erg vroeg donker: goede verlichting is dus een echte must! Het belangrijkste is om de barbecue goed te verlichten. Kies daarvoor zeker een sterke, stevige lamp. Zo blijft het veilig! Ook de weg van en naar de barbecue én de weg naar binnen moet goed verlicht blijven.

kaarsje op tafel in wintertuin
Vergeet hier en daar geen kaarsjes te zetten!

Naast de nuttige lampen, wil je natuurlijk ook nog wat sfeerverlichting. Zeker als je voor een lichtslinger met leuke kleurtjes kies, maak je van je terras een gezellig plekje om te vertoeven. Vergeet ook die kleine tafellampen en kaarsjes niet!

Kies het juiste drinken

Last but not least: de drank! In de zomer serveer je natuurlijk het liefst zo’n koel mogelijke dranken: een glaasje cava, rosé, een lekkere cocktail … In de winter ga je het best voor iets anders. Denk aan glühwein, koffie en een heerlijk warme chocomelk (al dan niet met Baileys ;-)). Zo warm je al snel lekker (pun intended) op.

meisje heeft warme kop koffie vast
Heerlijk opwarmen met een lekkere chocomelk!
05/10/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Muurdecoratie inspiratie: tips voor de perfecte poster- & fotomuur!
Volgende artikel
Bouwmateriaal kopen was nog nooit zo makkelijk dankzij deze 4 tips