wandelroutes

3 wandelroutes waarvan je haren overeind gaan staan

Je houdt ervan om in het weekend je stapschoenen aan te trekken, en je rust niet voordat je minstens twee centimeter modder onder je zolen hebt hangen. De Kalmthoutse Heide is jouw speelterrein, en voor de Dodentocht draai jij je Nordic Walking sticks niet om. Maar… wat dacht je van de volgende wandelroutes? Not for the faint of heart!  

Wiebelen op de Keshwa Chaca in Peru

Apurimac Canyon oversteken via de laatste Inca-brug? Het kan perfect! Maar misschien beter niet met een té zware rugzak? Deze touwenbrug is namelijk gemaakt van handgewoven gras en was meer dan 500 jaar lang een cruciale schakel in het Peruviaanse ‘wegennet’.

Het smalste stukje van Zion Canyon

Hoewel de zogenaamde ‘Keyhole’ een van de populairste wandelroutes is in het Amerikaanse Zion National Park, is de weg dodelijk. Niet alleen figuurlijk (het is effectief een stevige klim), maar ook letterlijk. Op het smalste stukje van de route hebben zelfs de meest ervaren ‘Longs Peak’-klimmers zweethandjes van de stress. En wie kan het hen kwalijk nemen?

Qtpfsgui 1.9.3 tonemapping parameters: Operator: Fattal Parameters: Alpha: 0.131 Beta: 0.891 Color Saturation: 1.2 Noise Reduction: 0 ------ PreGamma: 1

WWI-soldaten achterna op de via ferrata’s van de Dolomieten

Tegen de Dolomieten aankleven terwijl je voetje voor voetje voort schuifelt? ‘Klettersteigen’ maar! Je zorgt natuurlijk het best voor wandelschoenen met voldoende grip … En terwijl je daar dan toch tegen de bergwand hangt, kun je misschien eens nadenken over de handen die de staalkabels voor jou hebben vastgegrepen. De via ferrata’s zijn namelijk een overblijfsel uit de Eerste Wereldoorlog, toen er in de Dolomieten hevig gevochten werd tussen de Oostenrijkse en de Italiaanse soldaten. Beide partijen probeerden strategische posities te veroveren in de bergen, en vervoerden soldaten en materiaal zo veilig mogelijk via de houten trappen en de staalkabels die ze aan de bergwanden vastmaakten.

wandelroutes

 

 

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.