Elk detail is belangrijk in deze karaktervolle nieuwbouw

Elk detail is belangrijk in deze karaktervolle nieuwbouw te Herselt

Kets Woningbouw

Kets Woningbouw

Intro

Van de gevelwerken tot het interieur: deze karaktervolle, landelijke woning te Herselt heeft inspiratieguru Kets Woningbouw op amper een jaar tijd volledig gerealiseerd. Het resultaat? Een indrukwekkende nieuwbouw die tot in de puntjes verzorgd is. Ontdek het volledige project in dit artikel.

Nieuwe, maar toch karaktervolle voorgevel

Slimme mix van verschillende bakstenen

Wat je meteen opvalt, is dat ondanks dat deze woning een nieuwbouw is, ze erg veel karakter uitstraalt. Dat komt eerst en vooral door de slimme mix van gevelstenen: de buitenmuren bestaan voor 70% uit klampsteen. Die heeft een genuanceerde bruingrijze kleur, die afwisselend wat donkerder en wat lichter is. Om extra warmte in de voorgevel te brengen, bestaat de overige 30% uit paapsteen: een rodere steen die de gevel karakter en pit geeft.

Good to know: voor de buitenmuren is gebruik gemaakt van gerecupereerde gevelsteen.

Dak: verouderde look met nieuwe kwaliteit

Maar de kleurmix in de gevel is niet het enige wat voor al dat karakter zorgt. Kijk maar naar het dak: ondanks dat dat volledig nieuw is, lijkt dat niet zo. Hoe dat komt? De bewoners hebben samen met Kets Woningbouw gekozen voor de Pottelberg pan met het type ‘vieilli’. Dat wil zeggen dat de typische blauwe pannen een verouderingsprocedure hebben ondergaan. Daardoor lijkt het dak authentieker en geleefder, zonder in te boeten op kwaliteit.

En de achterkant van de woning? Daar valt vooral het stijlvolle smeedijzeren terras op.

Een interieur waarin alles klopt

Indrukwekkende inkomhal

Wanneer je de woning binnentreedt, kom je meteen in de imposante inkomhal met een vloer uit natuursteen. Voor dit project is gekozen voor verzoete arduin. Dat is een erg onderhoudsvriendelijk materiaal. Alweer in de regen moeten lopen en kom je dus met vuile schoenen binnen? Geen probleem, dat is zo weer opgekuist. Vlekken trekken minder snel in, gaan er na verloop van tijd vaak ook vanzelf uit én vallen minder op. Ideaal voor de inkomhal!

Maar die natuurstenen vloer is niet eens de belangrijkste eyecatcher van de hal: het zijn de trap en binnendeur uit Franse eik die meteen opvallen! Standaardafmetingen, denk je? Nee hoor: de trap en deur zijn maatwerk volgens oude, traditionele technieken. Geen standaardafmetingen dus, maar helemaal op maat van het interieur.

Gezellig parket in de belangrijkste ruimtes

In de rest van de woning ligt er een ander soort vloerbedekking: zowel de leefruimte, keuken, badkamer als de volledige bovenverdieping bestaan uit parket met een toplaag van echt eik. Dat kost iets meer, maar je krijgt er ook meer voor terug. Zo is het geen ramp als je eens zou morsen met je lekkere glas rode wijn: even met een vochtig doek erover en klaar!

Het parket in deze woning is trouwens licht geborsteld. Het voordeel daarvan? Het komt natuurlijker over en kleine vuiltjes, zoals haartjes en stof, vallen minder op.

Opvallende landelijke keuken vol karakter

Wat je meteen opvalt in de keuken, is het kleurverschil tussen het lichte parket en de donkergrijze MDF-kasten. Dat is niet alleen erg gedurfd, het geeft ook extra veel authenticiteit en karakter aan de keuken. Landelijkheid en gezelligheid: check!

Het stijlvolle werkblad lijkt erg op arduin. Toch is er niet voor dat materiaal gekozen, aangezien dat te zacht en te kalkhoudend is voor de keuken. Wat het dan wel is? Het gemakkelijke en prijsvriendelijke composiet! De look is uiteraard wel 100% arduin: zelfs een kenner kan het verschil amper zien.

Originele, unieke badkamer

In de badkamer vind je wél echte arduin terug, namelijk in het blad op het badkamermeubel en in de omlijsting rond het bad. De kastdeuren zijn op hun beurt van eik gemaakt. Of dat niet uitzet met al dat vocht? Nee hoor: Kets Woningbouw werkt alleen samen met grote namen die kwaliteit leveren. De materialen gaan dus lang mee en zijn ook voor vochtige ruimtes ideaal.

De inloopdouche is afgewerkt met tadelakt, een erg ambachtelijke techniek. Wat dat inhoudt? Een soort pasta wordt op de muur gesmeerd. Wanneer dat is uitgehard, wordt het drie à vier keer na elkaar gepolijst. Zo krijg je die stijlvolle genuanceerde zwartgrijze look.

Het extra voordeel van tadelakt? Het is naadloos. Dat is onderhoudsvriendelijker, het vuil stapelt zich moeilijker op en er zijn geen voegen die kunnen barsten. Ideaal voor de badkamer, dus.

Het is duidelijk: als je in de woning komt, klopt alles. De parketvloer die doorloopt in de belangrijkste ruimtes, de landelijke stijl in de keuken en de badkamer, de accenten in de leefruimte … Het interieur is één duidelijk geheel: heerlijk thuiskomen!

Fotoalbum

Partner worden?

Ben je een professional en wil je ook één van je projecten in de spotlight zetten? Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Contacteer ons

Meer publicaties van Kets Woningbouw