Interieur

Zo wordt die verzorgingstafel geen heks in het interieur

verzorgingstafel in de kinderkamer

Is er een nieuw telg onderweg in jouw gezin? Proficiat! Jij bent ongetwijfeld volop bezig met alle nodige voorbereidingen … waaronder een goed plekje zoeken voor de verzorgingstafel. Maar waar zet je die luiertafel eigenlijk? En hoe zorg je ervoor dat die mooi past in het interieur? Inspirerend Wonen ging op zoek naar leuke tips & tricks!

Safety first, zeker bij de verzorgingstafel

Het allerbelangrijkste wanneer je je verzorgingstafel kiest en in je interieur zet? Dat je voor een veilige tafel & plaats kiest! Houd daarbij rekening met de volgende tips:

  • De verzorgingstafel staat uit de buurt van de verwarming.
  • De luiertafel heeft geen scherpe hoeken en randen.
  • Heeft je verzorgingstafel poten met wieltjes, dan kunnen die wieltjes vastgezet worden.

Uiteraard koop je het best een luiertafel van degelijk materiaal. Zo mag het hout niet beschadigd zijn, is het metaal roestvrij en is ook de verf gif- en loodvrij.

plooibare verzorgingstafel
Heb je een plooibare verzorgingstafel? Check dan zeker dat die niet toeklapt wanneer je kind erop ligt.

Opgelet: laat een kind nooit alleen achter op de verzorgingstafel!

Werk met kleuren …

Als we aan kinderen denken, denken we uiteraard meteen aan vrolijkheid en speelsheid. En hoe breng je dat in je interieur? Juist ja: met kleur! Aarzel dus zeker niet om ook aan de verzorgingstafel wat kleur te gebruiken. Een groene hoes, een blauwe muur, roze handdoeken … je stelt het helemaal zelf samen.

Zeker als je voor pasteltinten gaat, mix & match je zoveel je wilt. Al die tinten passen bij elkaar! Toch liever een fellere kleur? Kies dan één of maximaal twee hoofdkleuren die je genoeg afwisselt met zachtere tinten. Je kindje verschonen is zo al druk genoeg, hevige kleuren hoeven dat niet te verergeren. ;-)

pastelkleuren verzorgingshoek baby
Door met zachte kleuren te werken, maak je die verzorgingstafel meteen heel wat vrolijker.

… of houd het net strak

Heb jij een strak interieur? Dat wil jij natuurlijk niet doen vloeken met een kleurrijke luiertafel! Geen zorgen, ook voor jou zijn er mogelijkheden genoeg. Kinderwinkels hebben ook strakke en moderne verzorgingstafels in de aanbieding. Vind je toch niet wat je zoekt? Waarom ga je dan niet voor een ‘gewone’ wandkast met veel compartimenten, zodat je er zeker alles in kwijt kunt?!

Daar bovenop leg je dan het verzorgingskussen, zodat je kleine (b)engel ook comfortabel ligt. De hoes over het kussen heeft een neutrale kleur, denk aan wit of beige. Zo valt het haast niet op in jouw moderne woonkamer of slaapkamer!

moderne kinderkamer
Ook in een modern interieur kan een verzorgingstafel perfect blenden met de rest van de stijl.

Vergeet de speeltuigjes boven je verzorgingstafel niet!

De laatste uitdaging om aan te pakken: ervoor zorgen dat je baby stil blijft liggen wanneer je de luier ververst. Onze tip? Hang een leuk mobiel boven zijn/haar hoofdje. Zo kan die lekker spelen zonder te moeten rollebollen. En jij doet rustig het nodige. :-)

kindje op verzorgingstafel plezier
18/01/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Slotenmaker nodig? Voor deze drie situaties komt die goed van pas!
Volgende artikel
5 efficiënte verbouwingen voor duurzaam wonen: zo bespaar jij energie!