Interieur

Zo integreer je houten meubelen in je interieur

Hout in je interieur is een goed idee als je houdt van warmte en natuurlijke materialen. Toch geldt ook hier, zoals zo vaak: trop is te veel. Om te vermijden dat je huis er als een Zwitserse chalet gaat uitzien, combineer je je houten meubelen het best met de juiste accessoires, kleuren en materialen. De bewoners van dit moderne interieur pakten het heel doordacht aan, en het resultaat is adembenemend.

Houten wandkast als eyecatcher

Deze mooie, op maat gemaakte houten wandkast springt meteen in het oog, maar is niet zo bombastisch dat ze de leefruimte helemaal inneemt. Dat is precies het evenwicht waarnaar je moet zoeken als je houten meubelen combineert met modern design. Wie droomt er nu niet van zo’n prachtige wandkast, waarin al je boeken, platen en cd’s perfect passen?

Houten meubelen combineren met kleur

Te veel hout in je interieur gaat er al gauw zwaar, donker en zelfs saai uitzien. Verdrijf de saaiheid door hout te combineren met heldere kleuren. Deze donkerhoutenkast ziet er op slag hip uit, dankzij de kleurvlakken aan de bovenzijde. Seventies-chic op z’n best!

Hout en steen

Natuurlijke materialen laten zich doorgaans mooi met elkaar combineren: ook dat hebben de bewoners van deze moderne bergwoning helemaal begrepen. Daarom kozen ze voor een binnenmuur in baksteen. Nogmaals een trend uit de jaren zeventig, die dezer dagen opnieuw hip is. De opvallende bank met Union Jack-print geeft het geheel een speelse en eigentijdse look.

Opvallende lamp

Houten meubelen combineren met de juiste accessoires: zeker in grote leefruimtes zoals de eetkamer is het een must. Deze opvallende lamp does the trick. Bovendien refereren de witte ‘bladeren’ waaruit ze bestaat ook nog eens aan de natuur. Ook de houten velux is een mooi detail waarin het houtthema mooi tot uiting komt, zonder te overheersen. Ideaal in kleinere ruimtes zoals de keuken, de badkamer of het bureau.

Bron: HeyCheese.com

 

 

01/01/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Hoe domotica het sanitair van 2015 herdefinieert
Volgende artikel
Elektronische kranen voor het ultieme gebruiksgemak