Interieur - Woonkamer

Originele ideeën voor planten in je woonkamer

Er gaat niets boven enkele zorgvuldig gekozen kamerplanten om je woonkamer een kleurrijke toets te geven en extra leven in te blazen. Maar mag het voor jou liefst wel ietsje meer zijn dan een ficus in een hoekje? Voor ons ook! In dit artikel zetten we de leukste ideeën voor een groenere woonkamer op een rij.

Een exotische XL-bloempot

XL bloempot

Op zoek naar een echt statement piece voor je woonkamer? Vul een hoek op met een gigantisch grote plant die helemaal tot aan het plafond gaat. Tropische planten als bananenbomen, boomvarens en dadelpalmen toveren je woonkamer letterlijk om tot een sfeervolle oase. Plant ze in een extra grote bloempot die je in een fel kleurtje schildert om het wow-effect van top tot teen door te trekken.

Een lekker luchtige look met airplants

Air plants

Je hoeft geen groene vingers te hebben om lang van gezonde planten in je interieur te kunnen genieten. Airplants, zoals de grappige planten die je hierboven ziet heten, halen al hun vocht en voedingsstoffen gewoon uit de lucht. Sommige exemplaren gaan tot wel twintig jaar mee, zonder dat iemand ze water geeft. Vooral in moderne interieurs zijn deze funky hangplanten een lust voor het oog.

Ontdek nog meer DIY-ideeën voor bloempotten!

Creatief met bloempotten

Je woonkamer verdient beter dan saaie bloempotten van terracotta of de plastic potjes waarin planten verkocht worden. Geen zin om in designpotten te investeren? Hoeft ook helemaal niet! Met wat lijm, touw en textielverf transformeer je om het even welke bloempot in een handomdraai tot een blikvanger van jewelste.

Creatief met bloempotten

Glazen stolpen als mini-serres

 

In de jaren negentig waren ze schering en inslag in Vlaamse woonkamers, en de laatste jaren zijn ze weer flink in opmars: glazen kastjes voor planten! Deze mini-serres of Urban Jungles zijn een welkome afwisseling voor de traditionele bloempot.

mini-serres mini serres

 

15/11/2016

Vragen en opmerkingen

DA
Daan auctions

Ik ben niet altijd fan van veel planten in huis, maar ik vind de glazen stompen er erg leuk uit zien

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
TILT: vinyltegels met vlindersluitingen voor commerciële omgevingen
Volgende artikel
5 tips om de winter warm door te komen