Interieur - Woonkamer

Marsala: de kleur van het jaar in je woonkamer

Wereldwijde kleurautoriteit Pantone, die de officiële kleurencodes vastlegt, verkiest jaarlijks één tint als ‘kleur van het jaar’. Voor 2015 werd dat Marsala, een dieprode kleur die doet denken aan aarde, terracotta en rode wijn. Volgens Pantone de ideale kleur om je interieur in een warme, aardse atmosfeer te dompelen.

Marsala in de woonkamer

Ben jij graag helemaal mee? Dan mag een streepje Marsala in je interieur niet ontbreken. Of – waarom niet – een hele muur. Dankzij zijn dramatische karakter is Marsala de perfecte tint op een contrastmuur.
Is een complete muur wat te veel van het goede? Denk dan aan allerlei toepassingen in zachte stoffen en visueel interessante materialen. Want volgens Pantone leent Marsala zich uitstekend om texturen in de kijker te zetten. Dat lijkt te kloppen – herinner je je de fluwelen zetels uit oma’s salon? Hélemaal Marsala! En ook in een tapijt komt de kleur mooi tot zijn recht.

Bron: Contemporist, Fieldstone Hill Design, Apartment Therapy

Het zit in de details

Oké, niet elk interieur heeft baat bij een complete woonkamer in dit statement-bloedrood. Maar dat betekent niet dat je niet kan spelen met Marsala-accenten. Laat de kleur bijvoorbeeld terugkomen in een paar goed gekozen accessoires. Je woonkamer krijgt er meer samenhang door. En jij toont je goede smaak met de kleur van het jaar.

Bron: Digsdigs.com, Temple & Webster
Bron: Pantone

Pantones kleur van het jaar combineren

Zie je nog niet helemaal hoe je de kleur van het jaar kan integreren in het palet van je woonkamer? Pantone geeft zelf heel wat aanwijzingen. Met een evenwichtig en aantrekkelijk kleurenpalet heb je een ideaal startpunt om je interieur op te bouwen en structuur te geven. Heel geschikt dus voor wie dit jaar zijn volledige interieur wil herdenken, met de kleur van het jaar in een eervolle hoofdrol.

03/02/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Met twee in bad – alles over het duobad
Volgende artikel
Hoe kalkneutralisatie komaf maakt met kalkaanslag in de badkamer