Interieur - Woonkamer

Interieurtip: een hoekzetel voor iedereen

Daar staat hij te pronken in de hoek van de woonkamer, de hoekzetel. Hij nodigt je uit om heerlijk te ontspannen met een goed boek en te relaxen bij een straffe film. “In de hoek!” is niet langer een straf. De knusse zetel is in trek en steelt de hoofdrol bij de zeteltrends.

Hoofdrolspeler ‘de hoekzetel’ in jouw woonkamer

Je komt thuis en daar staat die suffe canapé die ooit zo hip en trendy was. Tijd voor wat verandering en een nieuwe hoofdrolspeler in jouw woonkamer. Een hoekzetel (of hoeksalon) vind je in alle vormen, maten, geuren en kleuren. Dus zeker en vast ook eentje die in jouw woonkamer past. Je kiest afhankelijk van de ruimte en voorkeur een hoekzetel met 2, 3, 4, 5 of meer zitplaatsen. Een hoek links, een hoek rechts of beide. Een hoekzetel volledig aangepast aan jouw behoeften.

Een hoekzetel: comfy en stijlvol

Na een drukke dag geniet iedereen van een rustige avond in de zetel. Als deze zetel dan ook nog eens comfortabel, gezellig en aanpasbaar is, is ontspannen een klein kunstje. Een hoekzetel beschikt vaak over verplaatsbare delen. Zo creëer je een optimale avond, keer op keer. Moet een hoekzetel in de hoek? Door een hoekzetel in de hoek van de woonkamer te plaatsen bespaar je vaak kostbare ruimte. Al is het ook leuk om de hoekzetel in het midden van de kamer te plaatsen op deze manier krijgt je woonkamer een volledig andere indeling.

Kies de juiste hoekzetel

Bij het aanschaffen van een hoekzetel kan je best met een aantal factoren rekening houden. Want het is een hele investering en je kan je beter niet vergissen. Kies in functie van je woonkamer. Hou bij het rondsnuffelen rekening met de grootte van de woonkamer. Een toonzaal oogt groot en dit is vaak misleidend. Een te grote hoekzetel in je kleine woonkamer zou zonde zijn. Denk ook goed na over de kleur. Ga niet voor felle kleuren die je snel beu bent. Kies eerder een neutrale kleur en fleur deze op met kleurrijke kussens.

Ten slotte is ook het materiaal van belang. Een stoffen salon blijft populair, mede dankzij de prijs, maar betekent wel dat vlekken niet zo makkelijk verwijderbaar zijn. Een lederen hoekzetel mag dan wel wat duurder zijn, maar is dan weer makkelijk afwasbaar. De keuze is aan jou!

 

30/01/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Bouw een Groot Huis met sleutel-op-de-deur !
Volgende artikel
Is het einde van de woonbonus in zicht?