Interieur - Woonkamer

Je tv-kast als blikvanger in huis: zwevend exemplaar of wandkast?

grote wandkast tv boeken

De televisie is niet meer weg te denken uit menig woonkamer: in de week volg je er je favoriete series op, in het weekend geniet je van een filmavondje, het speelt een gezellig muziekje op de achtergrond … Maak van je tv-hoek dan ook echt een gezellige plek met een mooie tv-kast. Voor welke je moet kiezen en waar die dan moet staan? Dat ontdek je hier.

Zwevende kasten voor een moderne look

Graag een moderne, atypische tv-kast? Kies dan voor een zwevend exemplaar! Die wordt rechtstreeks tegen de muur bevestigd en heeft dus geen poten of ander dragend onderstel nodig. Hij zweeft echt boven de grond! Bovendien lijkt de ruimte dan groter aangezien de vloer gewoon doorloopt. Uiteraard kies je zelf hoe groot die zwevende kast is, maar zorg er wel voor dat hij tweemaal groter is dan de televisie.

zwevend tv-meubel modern
Een zwevend tv-meubel ziet er al snel heel modern uit.

Groot wandmeubel is extra functioneel

Geef je je televisie liever een minder opvallende plek of heb je graag een multifunctionele kast, dan moet je net voor een groot wandmeubel gaan. Voor een strak effect kies je voor even grote open vlakken. Heb je liever iets speels, dan zorg je voor een originele indeling in schappen, lades en deuren. In die kast zet je niet alleen je televisie, maar ook je leukste boeken, een deel van je kunstcollectie, wat groene plantjes … Andere spullen blijven achter de deuren of in de schuiven dan weer uit het zicht. Ideaal!

groot wandmeubel met tv
In een groot wandmeubel kun je niet alleen je televisie kwijt, ook enkele leuke accessoires!

Vergeet de rest van het interieur niet!

En waar positioneer je de rest van je meubels? Dat hangt af van de grootte van je televisie! Zo moeten je zetel en je tv zeker 2,4 keer de schermdiagonaal van elkaar verwijderd zijn. Heb je bijvoorbeeld een schermgrootte van 81 inch, staat je sofa idealiter zo’n 4 meter van het scherm. Je televisie bepaalt dus waar de rest van je meubels komen! Je beeldscherm en bijpassende tv-kast kunnen zo een echte blikvanger worden in het interieur.

zwevend tv meubel wandkast
Zorg ervoor dat je zetel ver genoeg staat van de tv!
20/11/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Unieke woonaccessoires: 4 originele tips voor een gezellig interieur
Volgende artikel
Stalen deuren zonder duur maatwerk? Ontdek Steelit® op Batibouw!