Interieur

Woning inrichten in manoir-stijl met bijpassende deurkrukken

Houd jij wel van de elegantie, luxe en gratie van de Middeleeuwen? Dan is de manoir-woningstijl je op het lijf geschreven. Antiek gesneden mahonietafels, gigantische kroonluchters en prachtige wandtapijten typeren de interieurstijl. Om je woning volledig volgens de regels van de kunst in te richten, vertellen we je van verlichting tot deurkrukken hoe je het aanpakt!

Typische kenmerken manoir-stijl

Het eerste herkenningspunt van de manoir-stijl is de indrukwekkende inkomhal. Het is een voorsmaakje van de rest van de woning en geeft de belofte dat er schitterende andere ruimtes volgen. De vloeren van de woning zijn meestal bekleed met tapijt of glanzende parketvloeren. Daarnaast vormt hout een rode draad doorheen het interieur. Grote, lange tafels, haardvuren en grote ruimtes zijn nog enkele elementen die niet mogen ontbreken.

De belangrijkste elementen van de manoir-stijl

De manoir-stijl is een tijdloze interieurstijl die vandaag in een iets modernere versie wordt toegepast. Daarbij worden wel alle technologische snufjes verborgen. De voornaamste reden hiervoor is dat ze de onberispelijke elegantie van het interieur niet mogen verstoren. Daarnaast pronkt antiek meubilair in de grote zalen van de woning. De wanden worden voorzien van de perfecte verfkleur, zodat ze de kunstwerken in de ruimte benadrukken. De vaakst gekozen kleuren zijn die van zand en zee.

Elk detail telt in de manoir-stijl

Een laatste belangrijke eigenschap van de manoir-stijl zijn de bijzondere details. Elk meubel wordt afgewerkt met de nodige finesse en het mooiste houtsnijwerk. Op de gestoffeerde stoelen prijken sierlijke patronen, de gordijnen spreken tot je verbeelding en de spiegels worden voorzien van unieke details. Zin om jouw meubels even gedetailleerd aan te kleden en om ook de deuren in dezelfde stijl te decoreren? Dauby inspireerde haar lijn klassieke deurklinken en meubelgrepen op manoir-woningen van vroeger. Het deurbeslag is elegant en traditioneel vormgegeven in zandmallen. Zo spreekt je interieur tot in de kleinste details van de grandeur van weleer.

13/02/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Maak kennis met Round Connected – De slimme Honeywell thermostaat
Volgende artikel
Gemeentelijke subsidies voor wie duurzaam bouwt