Interieur - Keuken

Weg met wit: 4 tips voor een origineel servies

servies_tweedehands

Je servies is misschien wel een van de belangrijkste elementen in je keuken. Voor elke maaltijd haal je wel een bord, kommetje of tas uit de kast. Een wit servies in huis halen lijkt een veilige keuze, maar er zijn nog zo veel andere soorten servies die het overwegen waard zijn. Haal met deze vier tips alles uit de kast voor een origineel servies.

Servies of souvenir?

servies souvenirGa je graag op reis naar het Zuiden? Dan ken je ongetwijfeld die charmante winkeltjes of kraampjes met servies in alle kleuren en maten. In plaats van alleen maar te dromen van zo’n fantastisch servies, kun je het ook gewoon in huis halen. Hou bij je volgende reis wat plaats over in je bagage en neem die kleurrijke borden en handgemaakte kopjes mee naar huis. Zo je heb je niet alleen een origineel servies, maar ook een leuk aandenken aan die zonovergoten reis. Is er een item van jouw zuiders servies stuk? Dan je heb je meteen weer een reden om op reis te gaan!

Vrolijk vintage

Een tweedehands servies kopen is budgetvriendelijk én origineel. Op het eerste zicht lijken die bloemige kopjes en kitscherige borden niet meteen schatten, maar door verschillende types servies te combineren, creëer je gegarandeerd een vrolijk plaatje. Koop in plaats van een volledig servies daarom slechts enkele stuks van elke collectie en maak er een kleurrijk geheel van. Wedden dat je complimenten krijgt van je gasten?servies_tweedehands

Simpel maar stijlvol

Wil je een origineel servies, maar hou je het liever iets soberder? Kies dan voor zachte kleuren en speciale structuren. Pastelkleuren en aardetinten werken bijvoorbeeld heel goed in de keuken. Ook keramiek is weer hipper dan ooit. Een subtiel streepje of gekleurd randje is vaak al genoeg om jouw servies in het oog te doen springen.

servies_pastel

Een origineel servies? Kinderspel!

Een origineel servies kun je ook gewoon zélf maken. Door een eenvoudig wit servies te beschilderen met porseleinstiften in je favoriete kleuren, wordt je servies een persoonlijk pronkstuk. Teken bloemetjes, krullen of geografische motieven op de rand van het servies. Het is trouwens de ideale manier om je kinderen op een druilerige zondag te entertainen.

servies_diy

19/04/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Composiet of hardhouten vlonderplanken: de voor- en nadelen
Volgende artikel
Hoe krijg je meer vogels in je tuin?