Interieur

Een washok dat praktisch én leuk is? Het kan!

washok linnenmand

Ook al hou je van interieurinrichting, de kans is klein dat je inspiratie op volle toeren begint te draaien bij de gedachte aan een washok. Maar als je er thuis de ruimte voor hebt, zou het spijtig zijn om die niet optimaal te benutten. Door een efficiënt ingericht washok kun je namelijk heel wat tijd uitsparen. Inspirerend Wonen toont je graag enkele voorbeelden van washokjes die zowel praktisch als simpelweg leuk zijn.

Waspoeder in bokalen

washok bokaal

Waarom zou je je waspoeder niet in mooie bokalen uitstallen, zoals je dat ook doet met badzout? Ook kun je je strijkplank aan de muur hangen. Dat kan een leuk zicht opleveren, zeker als ze een mooie hoes heeft. Aan de binnenkant van de kastdeuren in je washok kun je haakjes installeren om kleerborstels en andere accessoires aan op te hangen.

Opgeruimd staat netjes

washok netjes

Als je een washok hebt met verschillende compartimenten, legplanken en kasten, kun je je was veel beter organiseren. Zorg dat je voldoende plaats hebt voor je strijkijzer, je wasmand en al je wasproducten.

Washok met werkplan

washok werkplan

Hang een werkplan op boven je wasmachine en je droogkast. Altijd handig om een blik op te werpen terwijl je bezig bent met de was. Ook bijzonder praktisch: haakjes aan de muur om je wasgoed aan op te hangen.

Zo mooi als een badkamer

washok mooi

Waarom zou een washok altijd kleur- en karakterloos moeten zijn? Net als in een badkamer kun je kiezen voor leuke tegels en waarom zou je er geen kader met een foto, tekening of spreuk ophangen? Een leuke inrichting zal je werk des te aangenaam maken!

Kies je linnenmand met zorg

washok linnenmand

Het is een goed idee om je wasgoed te sorteren zoals je ook je afval sorteert. Installeer dus drie linnenmanden: een voor wit wasgoed, een voor donker en een voor gekleurd. En daarna: hop in de machine!

27/09/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Douchen na het sporten: warm of koud?
Volgende artikel
Planten kweken in je veranda? Doen!