Interieur - Vloeren

Vijf verfrissende voordelen van vinylvloeren

Vinylvloeren bieden heel wat troeven en een titel met een leuke alliteratie is lang niet het enige voordeel. Wie plannen heeft om een nieuwe vloer te leggen of al een vinylvloer heeft, moet de oren spitsen. We sommen de troeven van vinyl op en geven je meteen nog enkele do’s en don’ts mee.

Makkelijk te onderhouden

Van alle vloeren maakt vinyl vloerbekleding je nog het makkelijkst. Een nieuwe vinylvloer wordt voorzien van een PU-laag die als het ware een beschermlaag vormt. Een regelmatig onderhoud met dweil, water en een schoonmaakproduct houden het vinyl stralend. In de doe-het-zelfzaak vind je speciale producten voor vinyl maar je kan ook een neutrale schoonmaakproduct gebruiken. Door regelmatig stof en zandkorreltjes op te nemen met de stofzuiger vermijd je krassen.

Genezen is beter dan voorkomen. Hete objecten kunnen onherroepelijke schade aanrichten en moet je dus te allen tijde vermijden. Zolang je hete potten en pannen of sigaretten en kaarsen uit de buurt houdt, is er geen enkel probleem.

Goed voor je portemonnee

Vinyl is een budgetvriendelijke keuze. Zowel in een renovatieproject als in een huurwoning geeft een vinylvloer de ruimte een frisse look en dat zonder een grote hap uit je budget te nemen. Nieuwe vinylvloeren zijn bovendien ook duurzamer dan pakweg 10 jaar geleden wat jarenlang gebruiksgenot garandeert.

Makkelijk te leggen

Vinyl was altijd al één van de makkelijkst te leggen vloerbekledingen. Dankzij slimme productinnovaties is de plaatsing nu makkelijker dan ooit. Zo kan je kiezen tussen planken, stroken en tegels en zijn er vinylvloeren met een klikverbinding. Zoals je in onderstaand filmpje ziet, kan iedere handige doe-het-zelver moeiteloos zijn eigen vloer plaatsen.

Voor ieder wat wils

De samenstelling van vinyl – soepel PVC – maakt zowat ieder design mogelijk. Parket, keramiek tegels, geometrische patronen, metallic kleuren… Vinyl biedt voor ieder wat, ongeacht de stijl van je woning of de look die je wilt creëren! Zelfs de look van cementtegels met hippe patronen kan je nabootsen met vinyl!

En in iedere ruimte!

Vinyl is tot slot in iedere ruimte thuis. In tegenstelling tot houten vloeren vormt vocht geen probleem wat van vinyl een goede optie maakt voor je badkamer. Extra voordeel: een vinylvloer voelt altijd warm aan. Bovendien zijn er verschillende soorten vinylvloeren met een verschillende slijtvastheid. Zo zal vinyl voor de slaapkamer een dunnere beschermlaag hebben dan vinyl voor drukbezochte ruimten zoals de woonkamer of inkomhal. De hoge flexibiliteit en de uiteenlopende designs zorgen er dus voor dat vinyl zich overal thuis voelt!

05/02/2015

Vragen en opmerkingen

G
Gwenny

Beste,
De vloer die op de grote foto bij het artikel ‘vijf verfrissende voordelen van venylvloeren’ afgebeeld werd, spreekt ons zeer aan. We hopen dat het hier gaat om een venyl vloer en zouden graag op deze wijze willen vragen of en waar die vloer beschikbaar is.
Alvast dank voor het overwegen van onze vraag.
Gwenny Cuppens & Gunter Claes.

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Einde van de Vlaamse Bouwmeester nu definitief in zicht?
Volgende artikel
Een badkamerinrichting die al je zintuigen prikkelt