Interieur - Vloeren

De juiste vloerbekleding voor de kinderkamer

vloer kinderkamer - vinyl vloeren

Als er één ruimte in het huis is waar de vloerbekleding het hard te verduren krijgt, dan is het wel de kinderkamer. Ravottende kinderen zitten geen seconde stil en dat zal je vloer geweten hebben. Bij de aankleding of de renovatie van de kinderkamer doe je er dan ook goed aan om te kiezen voor een slijtvaste vloerbekleding die tegen een stootje kan.

Duurzaam en veilig

De vloer in de kinderkamer moet voldoen aan enkele belangrijke voorwaarden. Zo moet hij het hoofd kunnen bieden aan alles wat je kinderen in petto hebben. Of ze nu een kasteel van blokken bouwen om het enkele minuten later te laten instorten, of ze beslissen om indoor te skaten; de vloerbekleding moet opgewassen zijn tegen hun kattenkwaad. Daarnaast is het ook belangrijk dat de vloer veilig is. Ga dus op zoek naar vloerbekleding die chemische bestanddelen afzweert en zo bijdraagt aan een gezond binnenklimaat.

Met het bovenstaande lijstje van voorwaarden zal je al snel uitkomen bij vinyl. Bovendien is vinyl naast slijtvast ook slipvast. Je kleine snelheidsduivels lopen dus geen gevaar om uit de bocht te gaan!

De veelzijdigheid van vinyl

Jong of oud: kinderen weten heel goed wat ze willen. Met vinyl verander je de saaie kamer in een mum van tijd in een kleurrijk speelparadijs! In de Play-collectie van Tarkett vindt ieder kind, jong of oud, zijn gading. De verschillende designs zijn speciaal ontworpen voor de verschillende periodes uit het leven van een kind:

 • een raceparcours,
 • een hartjespatroon,
 • een houtpatroon met vlinder- en bloemenprints,

Is je zoon of dochter na enkele jaren de vloer ontgroeid? Dan leg je in no-time een ander motiefje of hip kleurtje op de grond! Met vinyl op rol is de klus zo geklaard en bovendien staat de collectie bol van de hippe, leuke maar ook tijdloze designs. Een stijlvolle print, een effen kleur of een klassieke houtlook. De keuze is aan jou! En aan je dochter of zoon natuurlijk.

Bekijk alle designs uit de vinylcollectie van Tarkett en meet de kinderkamer(s) een nieuwe look aan!

17/08/2015

Vragen en opmerkingen

E
Elize

Beste Inspirerend Wonen,

Graag wil ik wat meer weten over de vinyl met de opdruk van een racebaan:

Hebben jullie ook een grotere afbeelding voor mij? (de een na laatste foto van hierboven?)
Leveren jullie ook Nederland?
Hoe leg je deze vloer? Is het net als behang dat je er stukken tussen uit moet halen, zodat de afbeelding klopt?
Het gaat om een kamer van 10m2, hoeveel heb ik er dan van nodig en wat is de prijs?

Met vriendelijke groet,
Elize Zomer

  HI
  Hanne Inspirerend Wonen

  Dag Elize,

  Wij leveren zelf de vloeren niet, daarom verwijzen we je graag door naar een van onze partners die wél zulke vinylvloeren verkoopt, Tarkett: https://vloeren.wonen.tarkett.nl/nl_NL/. En goed nieuws: Tarkett is ook in Nederland actief! De medewerkers van deze shop zullen je ongetwijfeld verder helpen met al je vragen.

  Nog veel succes!

  Groetjes,

  Hanne
  Inspirerend Wonen

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Vinylvloer leggen? Koud kunstje met Starfloor Click
Volgende artikel
Leven in huis met vrolijke kamerplantjes