Interieur - Vloeren

De juiste vloer voor je toilet? Kies voor vinyl!

Ook het kleinste kamertje van het huis mag een mooie vloer hebben. Je brengt er per slot van rekening ieder dag wat tijd door en wilt dan ook iets moois om naar te kijken. Maar belangrijker nog is het onderhoudgemak en de hygiëne van de vloer. Vinyl en vinyltegels zijn daarom een uitstekende keuze als vloerbekleding voor het toilet.

Het oog wil ook wat

Een goede vinylvloer moet niet alleen duurzaam en waterafstotend zijn maar moet ook zacht voor het oog zijn. Vinyltegels bestaan tegenwoordig in alle stijlen en kleuren. Verkies je een vintage look voor je toilet? Of trek je de strakke inrichting van je interieur graag door tot in het kleinste kamertje? Zelfs een houtlook is perfect mogelijk met vinyl. Zo heb je niet alleen een vloer die warm aanvoelt maar ook nog eens warmte uitstraalt!

Vinyltegels plaatsen in je toilet? Piece of cake!

Dankzij de zelfklevende vinyltegels verloopt het plaatsen van vinylvloeren nog eenvoudiger en sneller dan wanneer je werkt een rol vinylvloer.

Wil je zelf je vinylvloer plaatsen? Dan loodsen we je graag in enkele stappen doorheen het plaatsingsproces.

Stap 1

Eerst en vooral moet je de waterleiding afsluiten en denk er aan om ook de spoelbak los te koppelen. Normaal gezien kan je deze stap met de hand uitvoeren. Eventueel kan je een klemtang bij de hand houden.

Stap 2

Spoel het toilet en leeg de spoelbak. Draai vervolgens de bevestigingsbouten van het toilet los met een sleutel. Verplaats vervolgens de toiletpot zodat het kleinste kamertje leeg is.

Stap 3

Schuur de vloer waar de pot gestaan heeft goed op zodat er geen vuilresten achterblijven. Op dit punt kan je ook nagaan of je al dan niet met vochtproblemen of slijtage te kampen hebt.

Stap 4

Plak de vinyltegels op de vloer maar zorg er eerst voor dat je alle uitsnedes gemaakt hebt, bijvoorbeeld voor de waterleidingen, met een stevig cuttermes. Zorg ervoor dat de tegels netjes aansluiten op de afvoer en de vorm van de toiletpot. Dit hoeft niet exact afgemeten te zijn: zo kan je eventueel tot 2 cm van de rand blijven.

Stap 5

Vervang indien nodig de afvoermanchet vooraleer je het toilet terugplaatst. Zorg ten slotte voor een waterdichte afsluiting door de naad tussen de toiletpot en de vloer af te dichten met silicone of sanitairkit.

18/02/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De voordelen van zwart sanitair in de badkamer
Volgende artikel
Bezoek Blavier op Batibouw en ontdek de kijkwoningen