Interieur - Vloeren

Een vinyl vloer in de badkamer – Een feest voor je ogen en voeten!

Vinyl en badkamers zijn net twee handen op een buik. De sterkste troef van vinyl is namelijk dat het materiaal 100% waterdicht en vochtwerend is. Bovendien voelt de vloer altijd warm en comfortabel aan. Ideaal dus wanneer je uit een lekker warme douche of ontspannend bad stapt. En dan is er nog het knappe design dat uiteenlopende mogelijkheden biedt voor het ontwerp van je badkamer…

Een waterdichte vloer

Vinyl is een vloerbekleding die tegen een stootje kan. Ook tegen water. Badkamers zijn per definitie vochtige ruimtes waardoor je dus ook rekening moet houden met je materiaalkeuze. Tegenwoordig heb je heel wat mogelijkheden maar met een vinylvloer kan je altijd op twee oren slapen. Het materiaal is perfect bestand tegen vocht en condens. In tegenstelling tot (bepaalde) houten vloeren, hoef je bij vinyl dus niet te vrezen dat de vloer krom gaat trekken onder invloed van het vocht.

Een droom voor je voeten

Niets erger dan je voeten op een ijskoude vloer te moeten zetten na een heerlijk warme douche. In tegenstelling tot tegels voelt vinyl steeds warm aan. Meer nog, het voelt niet alleen warm aan, het creëert ook een warme look in de badkamer. Bovendien kan je het design van de vloer perfect afstellen op de inrichting en je meubelen. Daarbij kan je kiezen voor een egaal design in een kleur maar bijvoorbeeld ook voor een gezellige houtlook.

Vinyl staat voor hygiëne en duurzaamheid

In een ruimte als de badkamer is hygiëne een topprioriteit. De badkamer wordt dagelijks door het hele gezin gebruikt en het is natuurlijk de bedoeling dat je ‘kraaknet’ uit de badkamer komt. Je staat er misschien niet bij stil, maar je vloer draagt een groot stuk bij aan de hygiëne en luchtkwaliteit in je woning en badkamer. Vinyl kan dan ook uitstekende kwaliteit voorleggen en garandeert een gezonde binnenlucht. Aangezien vinyl waterafstotend is, zijn schimmels bovendien onmogelijk.

En alsof dat nog niet genoeg was, is vinyl ook nog eens slijtvast. In een ruimte als de badkamer, waar er veel passage is, is een slijtvaste vloer een echte must. De echte klap op de vuurpijl is dan ook het prijskaartje. Ondanks zijn vele troeven is vinyl toch een zeer betaalbare vloer die goedkoper is dan parket of (natuur)stenen vloeren.

En dan nog dit: vinyl is zeer onderhoudsvriendelijk. Meer dan een dweil, een emmer water en een neutraal schoonmaakmiddel heb je niet nodig!

 

12/05/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Fêtes des Jardins & Loisirs – Inspirerende tuinbeurs in Chevetogne
Volgende artikel
Interieurtips vanuit de hotelkamer van het Novotel London Excel