Bouw & Reno - Sleutel-op-de-deur

Dé trend op tegelgebied in 2016: XXL-tegels

XXL-tegels

Heb je besloten om een huis te bouwen of te renoveren? Dan sta je voor verschillende, moeilijke keuzes op het gebied van de inrichting van je woning. Zo moet je bijvoorbeeld nieuwe vloeren kiezen. In 2016 brak er een ware trend uit in tegelland: de XXL-tegels. Vergeet middelgrote tegels, vandaag zijn reusachtige tegels de norm.

XXL-tegels: ruimte primeert

Het grote voordeel van XXL-tegels is dat ze in elk interieur passen, ook in kleine ruimtes. Ze laten je minimalistische badkamer of toilet in een oogwenk groter lijken.

Een moderne stijl in je woning

Als je kiest voor extra grote tegels, geniet je van een geraffineerde en hedendaagse stijl. Terwijl klassieke en kleinere tegels doorgaans afgevlakte randen hebben, zie je bij XXL-tegels vooral rechte randen en hoeken. Daardoor ogen de voegen kleiner. Het resultaat ziet er strak en minimalistisch uit en voelt ruim aan.

Duurzaam en makkelijk in onderhoud

Extra grote keramische tegels zijn uitermate degelijk en duurzaam. Ze zijn ook makkelijk te onderhouden en kunnen worden gecombineerd met tegels in verschillende formaten. Op die manier creëer je een leuk en speels effect. Ga bijvoorbeeld voor een inloopdouche die bestaat uit zowel grote als kleine tegels en geniet van een ultiem ontspanningsmoment. Bovendien kun je de tegels ook gebruiken als wandbekleding in je badkamer of keuken.

extra grote tegels

Enkele minpunten van grote tegels

Heb je een klein budget? Dan kies je maar beter voor klassieke tegels. Grote tegels zijn namelijk duurder. Daarnaast is het aanbod van grote tegels niet zo groot, omdat ze nog relatief nieuw zijn op de tegelmarkt.

Grote tegels laat je het best door een echte vakman plaatsen. Ze zijn namelijk zwaar en vergen speciaal gereedschap. Bovendien moet je vloer volledig egaal zijn om zo weinig mogelijk kans te hebben op tegelbreuken en barsten.

Denk dus goed na over de keuze van je tegels, want het is de bedoeling dat ze een tijdje blijven liggen.

 

28/03/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Hoe laminaat onderhouden? 4 tips voor een duurzame vloer
Volgende artikel
Sundeck van Duravit: wellnessbad met designallures