Interieur - Vloeren

Je salon gezellig en stijlvol inrichten

Gezellig salon

Je huis opnieuw inrichten doe je niet elk jaar. En al helemaal niet als je moet wachten tot alles versleten is. De kans is groter dat je aan een renovatie of opfrissing begint omdat je interieur wat ‘gedemodeerd’ is. Die sofa’s uit de jaren 70? Dat donkere behangpapier? Die verkleurde vloerbekleding? Hoog tijd om je woonkamer een upgrade te geven. Wij geven je alvast enkele tips om je salon om te vormen tot een gezellige en praktische leefruimte.

Bepaal de look van je nieuwe woonkamer

Elk renovatieproject begint met een zoektocht naar de juiste stijl. Veel hangt af van je persoonlijkheid.

  • Hou je van rust, traditie en comfort? Dan kies je wellicht voor een luxueuze landelijke stijl, geïnspireerd door Engelse cottages of Franse landhuizen.
  • Zou je jezelf omschrijven als een dynamische en trendgevoelige persoon? Dan is een moderne interieurstijl helemaal je ding.
  • Anderen kiezen dan weer voor retro, Scandinavisch, oosters …

Je salon inrichten met duurzame materialen

Eenmaal het vastligt in welke stijl je je salon of woonkamer wil inrichten, moet je een grondplan uitwerken. Ga hierbij op zoek naar de optimale ruimte-indeling. Misschien zit het geheel veel beter in elkaar als je de zithoek en de eettafel omwisselt?

Vervolgens zoek je de juiste vloer en wandbekleding (verf, behangpapier, …). In geen enkele ruimte is de keuze voor de vloerbekleding zo vanzelfsprekend als hier: een gezellige salon vraagt om een klassevolle houten vloer. Hout oogt natuurlijk en voelt ook zo aan. Het straalt elegantie en duurzaamheid uit en voegt een zachte toets toe aan een landelijk of modern interieur. Neem nu de Infinite 832-laminaatvloeren: de extra brede planken, de natuurlijke houtmotieven en het aangename oppervlak zijn ideaal voor in de salon.

Tips voor een geslaagd resultaat

In de laatste fase kies je bijpassende meubels en decoratie. Enkele tips voor een geslaagd resultaat:

  • Werk met een kleurenpalet en laat je hiervoor eventueel bijstaan door een expert. Zelfs een witte woonkamer – ideaal in een hedendaags interieur – is nooit helemaal wit.
  • Durf de ruimte subtiel in te delen met schuifdeuren, halfdoorzichtige panelen of kasten.

Combineer oude en nieuwe elementen om je interieur een authentieke toets te geven. Een antiek of retro decoratiestuk past zelfs in een hypermodern salon.

16/10/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Je nieuwbouwwoning beveiligen
Volgende artikel
D-code: een tijdloos moderne badkamercollectie