Interieur - Vloeren

Wat hebben de rusthuisvloeren van WZC Carpentier en een dorp gemeen?

rusthuisvloeren

Een rusthuis of woonzorgcentrum inrichten is geen sinecure. Enerzijds moet zo’n gebouw praktisch, veilig en onderhoudsvriendelijk zijn. Anderzijds gaat het natuurlijk om de woonplaats – de thuis – van heel wat mensen en moet het interieur dus knus, gezellig, sfeervol zijn. In Kuurne was Tarkett betrokken bij de inrichting van woon- en zorgcentrum Carpentier, waar de vloerbekleding perfect inspeelt op deze dubbele vraag.

Onderhoudsvriendelijke vloeren in WZC Carpentier

De opdrachtgever had een heel duidelijke vraag voor de vloerspecialisten van Tarkett: ze wilden een uitermate onderhoudsvriendelijke vloer. Sommige professionele vloeren moeten na installatie namelijk meermaals behandeld worden opdat ze schoon en sterk zouden blijven. Dat is niet nodig voor iQ Granit, een hoogwaardige, homogene vinylvloer. Omdat iQ Granit polishvrij is – en gedurende de volledige levensduur geen was of polish nodig heeft – bespaart het woonzorgcentrum aanzienlijk op onderhoud. En de vloer zelf, die gaat minstens 30 jaar mee, zelfs in een druk belopen omgeving als een rusthuis.

Het woonzorgcentrum als dorp

De onderhoudsploeg en de andere medewerkers van het woon- en zorgcentrum Carpentier zijn bijzonder tevreden over de vloeren. Maar ook de bewoners weten de vloeren te waarderen, al is dat vooral om hun esthetische kwaliteiten. De interieurarchitect, Saelens N.V., koos bewust voor verschillende vloeren die het woonzorgcentrum een huiselijke uitstraling geven. En daarvoor hanteerde men een wel erg origineel concept:

“Het idee was om het woonzorgcentrum in te richten als een dorp”, vertelt Dominique Scheldeman van Tarkett. “Zo liggen er in de hoofdgangen zwarte vloeren, die refereren aan de straat, terwijl er op weg naar de kamers vloeren met keitjesimitatie liggen, een verwijzing naar het voetpad. Een andere plek is dan weer vormgegeven als een groen pleintje. De woonruimtes zijn uiteraard zo gezellig mogelijk gemaakt, bijvoorbeeld met imitatieparket.”

10/12/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Meest complete verwarming? Vloerverwarming én radiatoren!
Volgende artikel
Vluchtelingencrisis: hoe zit het intussen met de huisvesting?