Interieur - Vloeren

Nieuwe vloerbedekking nodig? Al aan keramisch parket gedacht?

Wie parket wil leggen betaalt daar altijd een flinke prijs voor. Tegenwoordig bestaat er echter ook een goedkoper alternatief dat niet te onderscheiden is van het origineel: keramisch parket.

Keramisch parket ziet eruit als de doorsnee parketplank, maar het is veel voordeliger in aankoop, gemakkelijker om te leggen én de houtkleurige tegels – tot 120 centimeter in lengte – vragen minder onderhoud dan parket. Door de stijgende populariteit van keramisch parket is het ook in steeds meer kleuren beschikbaar.

Kwaliteitsvol keramisch parket

Uiteraard bestaan er nog alternatieven voor parket – denk maar aan laminaat – maar die varianten zijn steeds duidelijk te onderscheiden van een echte houten vloer. Keramisch parket is op het zicht niet te onderscheiden van parket. Al moet je wel opletten dat je een kwaliteitsproduct in huis haalt. Let bij het aanschaffen van een parkettegel steeds op de dikte van de voeg. Als die niet groter is dan 1 of 2 millimeter, dan heb je kwaliteit in handen. Je keramisch parket zal er dan ook heel natuurlijk uitzien. Gebruik om te voegen ook altijd een kleur die aansluit bij die van de tegel. Op die manier valt het nog minder op dat het om een vloer gaat.

Keramisch parket en vloerverwarming

Keramisch parket is gemakkelijk te combineren met vloerverwarming. De tegels zijn hittebestendig en gaan dus niet samentrekken of uitzetten bij temperatuurschommelingen. Bij een echte plankenvloer loop je dat risico wel. Nooit meer koude voeten dus!

Onderhoud van keramisch parket

Keramisch parket is krasvrij. Dat wil dus zeggen dat je er ongegeneerd met je schoenen over kan lopen zonder achteraf als een bezetene te moeten lopen boenen. Krassen op parket kun je nooit meer herstellen. Na vijf jaar ziet je tegel er echter nog zo goed als nieuw uit.

Toch een vlek? Geen probleem, even met de dweil en allesreiniger erover en je tegel is weer de oude. Dat is bij echt parket wel even anders! Impregneren, schuren, lakken, waxen, … Wie zijn parket mooi wil houden moet daarvoor hard werken.

17/10/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zoldervloer isoleren: hoe begin je eraan?
Volgende artikel
Wijndegustatie? Geniet van 10% korting op je wijnaccessoires!