Interieur - Vloeren

Je vloeroppervlakte berekenen met de Floor calculator

Een nieuwe vloer leggen lijkt voor sommigen misschien onbegonnen werk. Met de juiste tools is de klus echter zo geklaard! Hangt er natuurlijk wel vanaf wat voor vloer je plaatst: een handige klikvloer of wil je een statige vloer met natuursteen? Nadat je het materiaal gekozen hebt, moet je de vloer opmeten. En daar kan je onze Floor Calculator voor gebruiken!

Je nieuwe vloerbekleding kiezen

De keuze voor je nieuwe vloer is lang niet meer zwart-wit. Er bestaan heel wat soorten vloerbekleding. Welke vloer je uiteindelijk kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur, het budget en de voor- en nadelen van iedere vloersoort. Natuursteen brengt klasse en stijl naar je interieur maar vereist wel wat onderhoud en het nodige budget. Met vinyl kan je alle kanten op en bespaar je ook op het budget. Hout is dan weer een natuurlijk en warm materiaal maar het vergt ook wat onderhoud.

In onze gids “een nieuwe vloer kiezen en leggen” helpen we je alvast op weg en geven we je ook een goed idee van de gemiddelde prijzen.

Heb je de knoop doorgehakt? Dan wordt het tijd om je vloeroppervlakte te berekenen!

De vloeroppervlakte berekenen

De Floor Calculator is een handige tool waarmee je online kan berekenen hoeveel vloerbekleding je nodig hebt. In amper drie stappen toont de tool hoeveel vloer je exact nodig hebt waarna je een PDF kan afdrukken. Hiermee kan je dan naar de winkel om je vloerbekleding te bestellen. Zo ben je er steeds zeker van dat je de juiste hoeveelheid koopt!

vloeroppervlakte berekenen - nieuwe vloer kiezen

1.     De juiste vorm kiezen

Ieder huis is anders. De Floor Calculator biedt je vier vormen om uit te kiezen. Bij iedere vorm kan je de muren verslepen om zo tot een waarheidsgetrouw vloerplan te komen. Door de pijlen te verslepen, kan je iedere muur de juiste lengte geven. Houd er rekening mee dat de afstanden in centimeter genoteerd zijn. 600 staat dus gelijk aan zes meter.

2.     Vierkante meters ingeven

Heb je de juiste vorm voor je en heb je de juiste afmetingen geselecteerd? Dan berekent de tool automatisch het aantal vierkante meters vloeroppervlakte. Vervolgens kan je aangeven hoeveel verspilling je verwacht. Algemeen mag je uitgaan van 5% verspilling. Nadat je de verspilling aangepast hebt, geeft de tool aan hoeveel totale m² vloer je nodig hebt.

3.     Vergeet je plinten niet

Je vloer is pas af als ook de plinten geplaatst zijn. Lekker handig, want de tool berekent ook wat de geschatte plintlengte is. Geef de afstand in die overeenkomt met het aantal deuren. De tool trekt dit automatisch af van het totaal waarna je exact weet wat de benodigde plintlengte is. Stel dat je twee deuren van twee meter breed hebt, dan moet je dus vier meter aftrekken.

Klik tot slot op ‘Save als PDF’ waarna je met de afmetingen naar de winkel kan om je vloer te bestellen.

Raadpleeg de Floor Calculator (onderaan de pagina) en ga meteen aan de slag!

 

23/09/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Inspiratie voor je muurdecoratie: maak een themamuur
Volgende artikel
De grondsondering: wat, waarom en wanneer?