Interieur - Vloeren

Ken je deze houten vloeren al?

De warme look van parket tilt je interieur naar een hoger niveau. Parketvloeren zijn dan ook erg gegeerd in zowel moderne als retro-interieurs. Wat een vintage houten vloer voor jouw interieur kan betekenen? Dat ontdek je hier!

Honderd procent retro

Ken je het ‘basket weave’-motief, dat in de jaren vijftig een populair patroon was in houten vloeren? Dat motief is terug van weggeweest. Atelier Noble brengt een ode aan het fiftiesmotief met deze retro-parketvloeren, geborsteld en afgewerkt met hardwaxolie. Naast hun vintage patroon vallen ook hun diepe kleuren op, en het lichtspel dat die kleuren genereren in de ruimte. Ga voor het lichtgekleurde Noble Eik Scandinavia in een modern designinterieur of kies voor het meer robuuste Noble Eik Wasa voor een echte retro-feel.

Klassieke eikenvloeren

Een eikenvloer is dé klassieker onder de houten vloeren. Geen andere houtsoort voegt zoveel charisma toe aan je interieur. Daarnaast is de duurzaamheid van zo’n klassieke eikenvloer natuurlijk een onmiskenbare troef. Eik is oerdegelijk en heeft een natuurlijke patine, die je vloer een authentieke verfijning meegeeft.

Het is niet moeilijk om je te laten verleiden door deze vintage houten vloeren, die barsten van charisma en stijl:

  • Uppsala: zacht gekleurd met lichte zaagsporen
  • Copenhagen: wit geolied
  • Vintage Salamanca: donkerbruin en robuust

Parket-parquet-Vintage

Nieuwe houten vloeren voor elke stijl

Op zoek naar een luxueuze houten vloer die elegantie uitstraalt en perfect past in jouw landelijke villa of klassiek herenhuis? Kies dan voor een Prestige-vloer. De Prestige Essen Seashell en Prestige Eik White Sand zijn dankzij hun lichte kleur, brede planken en effen oppervlak dé houten vloeren voor een open interieur, dat rust en ruimte ademt.

Hou rekening met de gebruiksklasse

Ook als het over houten vloeren gaat, speelt de gebruiksklasse een bepalende rol in je keuze. Alles hangt af van hoe intensief je vloer gebruikt wordt. De parketvloer in je hal of woonkamer krijgt ongetwijfeld heel wat meer te verduren dan je slaapkamervloer.

 

22/07/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Schauvliege wil ‘betonstop’ tegen 2050
Volgende artikel
Je badkamer stijlvol minimalistisch inrichten met Ultra Cadra