Interieur - Vloeren

Vier mythes van linoleumvloeren die we de wereld uit willen helpen

linoleum

Onbekend maakt onbemind. Toch bieden linoleumvloeren bieden tal van voordelen. Jammer genoeg wordt de vloerbekleding vaak als minderwaardig beschouwd. Hoog tijd om orde op zaken te stellen en de troeven van linoleum voor jouw interieur te onderstrepen!

« Een linoleumvloer slijt sneller »

Linoleum heeft af te rekenen met heel wat diepgewortelde vooroordelen. Zo denken veel mensen dat linoleum niet slijtvast is. Niets is minder waar! Linoleum bewijst keer op keer dat het een duurzame en solide vloerbekleding is waar je jarenlang van geniet. Bovendien is het materiaal zeer makkelijk in onderhoud, trekt het geen stof aan en smoort het bacteriën in de kiem. Net daarom zal je vaak linoleum terugvinden in scholen en kindercrèches.

« Linoleum is chemisch en slecht voor de gezondheid »

Wie denkt dat linoleum een puur chemisch product is dat de gezondheid schaadt, slaat de bal volledig mis. Linoleum wordt met natuurlijke materialen gemaakt waaronder hars, lijnolie en jute. Sterker nog: ook het productieproces verloopt op ecologische wijze en na zijn levensduur kan linoleum gerecycleerd en hergebruikt worden. Dit maakt van linoleum een veilig materiaal voor iedere kamer van het huis!

 « Linoleum is lelijk »

Linoleum wordt wel eens beschouwd als het lelijke eendje onder de vloerbekleding. Vroeger mocht linoleum dan niet zo’n fraaie looks hebben maar de laatste jaren heeft linoleum zicht ontpopt tot een stijlvolle keuze voor je vloer. Dankzij diverse evoluties moeten linoleumvloeren qua looks niet langer onderdoen voor tegel-, parket- of vinylvloeren. Integendeel, ze voelen zich perfect thuis in iedere interieurstijl. Dankzij de vele kleuren, motieven en vormen kan je linoleum in ieder type woning leggen en past het zowel in een klassiek als landelijk of modern interieur.

« Linoleum is beperkt »

Fout! Linoleum is allesbehalve saai of beperkt. Dankzij de vele vormen kan je er alle kanten mee uit. Je kan linoleum op rol kopen maar de vloerbekleding is ook beschikbaar in tegels en stroken. Zo past linoleum binnen ieder (renovatie)project – van een woning tot kantoorgebouwen of klaslokalen. Bovendien zorgt het voor een optimale akoestiek in iedere ruimte. Tot slot is linoleum zeer makkelijk te leggen

Ontdek Linoville en de verschillende collecties linoleum vloerbekleding bij Tarkett. Met hun handige Room Designer app krijg je een perfect beeld van alle mogelijkheden en ontwerpen!

31/07/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De offerte voor je nieuwbouw: offertes en bouwbedrijven vergelijken
Volgende artikel
Is zorgwonen dé oplossing voor het vergrijzingsprobleem?