Interieur - Vloeren

Materialen combineren in je vloerbekleding

Tegels, mozaïekvloeren, glas, metaal,… Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden op het gebied van wand- en vloerbekleding waarmee je je fantasie volop kan uitleven. Durf verschillende materialen in je interieur te gebruiken om zo mooie  combinaties te verkrijgen.

Vloerbekleding met verschillende materialen

Je kan verschillende soorten vloerbekleding combineren: hout en beton, metaal dat voor een industriële toets zorgt in een klassiek interieur, tegels in combinatie met parket… Zo verkrijg je een gevarieerd en origineel interieur dat extra cachet toevoegt aan je woning. Maar je mag dit niet licht opnemen want anders wordt je huis een ware kakofonie.

Tegels en hout: een geslaagd huwelijk

Tegels en hout, dat is een geslaagd huwelijk. Deze twee materialen wekken fantasie op en werken inspirerend. Bovendien zijn het materialen die warmte gemakkelijk geleiden. Je kan een ruimte er kleiner mee doen lijken en je woning omtoveren tot een praktische en functionele leefruimte.

Beton, metaal of glas een warmere uitstraling geven

Beton, metaal en glas veroorzaken een wat koude uitstraling, maar wanneer je de twee samen gebruikt zal je interieur meteen een veel zachtere aanblik krijgen. En als je beton, metaal of glas met hout combineert, gaan een koude en warme toets perfect samen.

De kracht van tegels

Tegels zijn verkrijgbaar in allerlei vormen, afmetingen en kleuren waardoor het mogelijk wordt om er mooie en originele composities mee te maken. Mozaïekvloeren, asymmetrische tegels, een dambord-motief,… Aan mogelijkheden geen gebrek.

 

21/11/2012

Vragen en opmerkingen

AV
Anet van Exter

Waar kan ik die leuke keukentegeltjes kopen? Allemaal verschillend en in mosaiek boven de aanrecht? Ik bedoel de foto met de rode pan op de voorgrond
Mvg,
Anet.

    I(
    iWonen (Dimitri)

    Hey Anet! Dat zijn echte, oude tegeltjes. Als je er graag zo wilt, denk ik dat je het best op zoek gaat naar tweedehandsmaterialen.
    Groetjes, iWonen

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Isolerend glas: ramen met verwarmd glas
Volgende artikel
Een warme en winterse slaapkamer inrichting