Interieur - Keuken

Linoleum in de keuken: doen of niet?

linoleum keuken

Vraag je je af of je wel de beste keukenvloer hebt? Want je vloer is vochtgevoelig en allesbehalve onderhoudsvriendelijk? Hoog tijd om op zoek te gaan naar een beter alternatief. Zoals linoleum. Vroeger werd er weleens smalend gedaan over linoleum, maar tegenwoordig hoeven linoleumvloeren helemaal niet onder te doen voor andere vloermaterialen.

Investeren in een nieuwe keukenvloer

De keuken is het hart van de woning. In geen enkele ruimte wordt intensiever geleefd dan in de keuken, waar je kookt, eet, sneukelt, afwast, en ook heel wat gezellige momenten beleeft.

Daarom is het van belang dat je bij de inrichting of renovatie van je keuken opteert voor duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen. De vloer moet lang meegaan en je moet hem makkelijk kunnen onderhouden. Het spreekt voor zich dat hij prima bestand moet zijn tegen vocht en vlekken, want in de keuken mors je weleens iets.

Linoleum in de keuken, een goed idee?

Er zijn heel wat interessante vloermaterialen voor in de keuken, van tegels over parket en laminaat tot linoleum. In dit artikel breken we graag een lans voor dat laatste vloermateriaal, want linoleum is wellicht niet de meest voor de hand liggende keuze. Toch is linoleum ‘made for the job’. Volg even mee …

Linoleum wordt vervaardigd op basis van een natuurproduct: lijnzaadolie. Het uiteindelijke product is een heel veelzijdig materiaal dat slijtvast én toch ook flexibel is. Linoleum kras je niet zomaar, en dat is uiteraard een voordeel in de keuken. Maar linoleum is ook erg hygiënisch. Deze vloerbekleding neemt geen vocht op en geeft vlekken dus geen schijn van kans. Je reinigt een linoleumvloer makkelijk met water. Nog een voordeel in de keuken.

De looks? Die kies je zelf!

We raden je aan om een linoleumvloer – een heus precisiewerkje – alleen door een vakman te laten plaatsen. Je plaatst de vloer dan wel niet zelf, je kiest wél hoe hij er zal uitzien. Linoleumvloeren zijn verkrijgbaar in honderden kleuren en designs.

 

06/09/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Ongewone kleurenpaletten in de badkamer: laat je inspireren
Volgende artikel
Wist je dat je badkamer de ideale biotoop is voor heel wat kamerplanten?