Interieur - Vloeren

Laminaatvloeren combineren een sterke prijs met smaakvol design

Een knap interieur verdient een mooie vloer. Laminaat biedt het beste van twee werelden. Een prijs die iedereen kan smaken en een smaakvol design dat in ieder interieur past.

Gedistingeerd, modern of een tikkeltje vintage

De samenstelling van laminaat maakt de meest indrukwekkende designs mogelijk. Laminaat telt 4 lagen waarbij de decoratieve laag – die bestaat uit gelamineerd papier – de look bepaalt. Haal de schoonheid van de natuur in huis met de houtpatronen of de natuursteenlook of kies voor een strakke vloer met een grafisch dessin. Van statis herenhuis over landelijke woning tot een strakke loft: laminaat breng overal stijl in huis.

Prijs + kwaliteit = laminaat

Laminaat is goedkoper dan parket maar minstens even mooi. Bovendien maakt de hoge slijtvastheid laminaatvloeren zeer duurzaam. Speelgoed van de kinderen, hoge hakken of huisdieren? Geen probleem voor je laminaatvloer!

De beschermende bovenlaag zorgt ervoor dat er geen krassen achterblijven en de kernlaag, een stevige vezelplaat, garandeert een sterke structuur. De aangepaste rug zorgt dan weer voor een geluiddempend effect wat sterke akoestische prestaties oplevert. De balanslaag zorgt er ten slotte voor dat er geen water in het laminaat kan trekken wat laminaat ook geschikt maakt voor de badkamer.

Een vlotte plaatsing én onderhoud

Laminaat is gemakkelijk te leggen. Het kliklaminaat laat iedereen toe om zijn eigen vloer te plaatsen. Ook het onderhoud is een fluitje van een cent. Wekelijks de stofzuiger erover en even opnemen met een vochtige doek en een neutraal schoonmaakproduct.

Tip: plaats altijd een ondervloer. Hiermee kan je de vloer egaliseren en zorg je voor een extra geluiddempend effect.

 

10/02/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zelf gordijnen maken = besparen én customizen
Volgende artikel
Steeds meer gemeentes stimuleren levenslang wonen