Interieur - Vloeren

Laminaat in de keuken: do or don’t?

Laminaat en keuken kon je vroeger jaren niet samen vermelden. Het laminaat van vroeger was immers niet opgewassen tegen de veelvuldige blootstelling aan vocht. Anno 2015 is laminaat er sterk op vooruitgegaan, zowel op esthetisch vlak als op vlak van duurzaamheid. Laminaat in de keuken? Please do!

Op sommige vlakken zijn alle vloeren hetzelfde. Zo is het bijvoorbeeld aangeraden om vlekken en vocht zo snel mogelijk te verwijderen van je vloer – met een droge doek. In het geval van laminaat kan langdurige blootstelling aan vocht ervoor zorgen dat je laminaat gaat opblazen waardoor je de vloer zal moeten vervangen. Maar laat dat je echter niet beletten om een laminaatvloer in je keuken te leggen!

De troeven van laminaat

De keuken werd niet voor niets omgedoopt tot ‘leefkeuken’. De keuken is nog steeds het hart (en de maag) van ieder huishouden en vereist daarom ook een vloer die tegen een stootje kan. Kies daarom voor een duurzame vloerbedekking die tegen al dat geweld bestand is. En dan kom je al rap uit bij laminaat. Laminaat is niet alleen een betaalbare keuze maar de samenstelling van de vloer draagt bij aan zijn duurzame karakter. Laminaat is namelijk samengesteld uit diverse lagen waarbij de bovenlaag zorgt voor de krasbestendigheid en duurzaamheid van de vloer. De toplaag wordt ook niet voor niets ‘slijtlaag’ genoemd.

Houtlook, natuursteen of een hippe tint?

Duurzaamheid is echter niet de enige troef van laminaatvloeren. De laatste jaren zijn de esthetische mogelijkheden sterk toegenomen waardoor je nu kan kiezen uit tal van designs voor je (keuken)vloer. Ga voor een houtlook en creëer een warm interieur of ga voor stijl en kies voor de natuurstenen look.

Of je nu in een klassiek herenhuis woont met een modern interieur of in een industriële loft met een retro interieur: laminaat past altijd en overal! Bovendien kan je ook nog eens kiezen uit diverse tinten en uitvoeringen, mat of glanzend, waardoor de keuzemogelijkheden en designs alleen maar toenemen!

Onderhoud? Piece of cake!

Laminaat kan je op vele vlakken vergelijken met andere soorten vloeren maar wat betreft het onderhoud heeft laminaat toch een streepje voor. De toplaag zorgt ervoor dat vuil en stof zich niet aan de vloer hechten en met water en een neutraal schoonmaakproduct straalt je vloer weer als tevoren. Je kan ook kiezen voor producten die speciaal geschikt zijn voor laminaat. Let er wel op dat je niet te veel water gebruikt tijdens het kuisen en dat je de vloer meteen opneemt zodat er geen water blijft staan.

28/05/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Vakantiegeld op de rekening? Tijd om energiezuinig te verbouwen!
Volgende artikel
Met de Ecocapsule kan je overal ter wereld 100% zelfvoorzienend wonen en leven