Interieur - Vloeren

Kantoorvloeren uitgelicht: hoe kies je de juiste vloer?

Kantoorvloer-sols-pour-entreprise

Welzijn op het werk hangt van vele factoren af, en de kantoorinrichting is er daar zeker een van. Niemand zit graag te werken in een inspiratieloze, grijze omgeving. Evenmin wil je de felle kleuren op je af voelen komen, wanneer je aan je bureau zit op kantoor. Kortom, een kantoor inrichten draait om de juiste balans vinden – ook als het over kantoorvloeren gaat.

Werkomgeving = stimulerende omgeving

Op een werkdag wissel je voortdurend af. Het ene uur wil je je volop concentreren op één welbepaalde taak, het volgende uur zit je samen met collega’s te brainstormen. Kleuren beïnvloeden je gemoed, en dus ook je concentratie en creativiteit. Kies de kleur van je kantoorvloer daarom zorgvuldig uit. Vinyltegels zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins. En omdat het aparte tegels zijn, kun je meerdere kleuren met elkaar combineren. Perfect om de vergaderzaal te onderscheiden van de koffiehoek.

Kantoorvloeren bepalen de akoestiek

Geen mens kan zich goed concentreren wanneer elke voetstap op de vloer hoorbaar is. Met akoestisch vinyl zit je op dat vlak helemaal goed. Een akoestische vinylvloer is daarnaast ook slijtvast en bijgevolg uitstekend bestand tegen intensief gebruikt. Niet voor niets vind je vaak akoestische vinylvoeren in woonzorgcentra, ziekenhuizen, scholen en kantoren.

Kantoorvloeren wijzen de weg

Wil je pictogrammen, patronen of lijnen verwerken in je kantoorvloer, zodat klanten de weg naar de balie makkelijk kunnen vinden, bijvoorbeeld? De Floorcraft Design Service van Tarkett staat volledig ten dienste van jouw designwensen. De dienst integreert een logo of beeld in jouw vloerconcept. Dankzij deze integratie van belettering, logo of embleem weerspiegelt de kantoorinrichting helemaal de identiteit van het bedrijf.

Hygiënisch en duurzaam

Nog meer voordelen van vinylvoeren?

  • Ftalaatvrij, dus gezond en veilig
  • Makkelijk te onderhouden
  • Duurzaam: viny kantoorvloeren gaan lang mee
  • Hygiënisch, met dank aan de topcoating (TopClean XP™)

Ontdek al onze oplossingen voor de inrichting van kantoorruimtes! Meer info nodig? Onze specialisten beantwoorden al je vragen.

15/09/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Slaapkamerstyling: dit kun je leren van Pinterest
Volgende artikel
DuraStyle-collectie: ideaal voor een design badkamer