Interieur - Vloeren

Kantoorvloeren kiezen, geen sinecure!

kantoorvloeren

Om snel en kwalitatief werk te leveren, is een gezonde en aangename werkomgeving cruciaal. Het is dan ook geen verrassingen dat bedrijven en interieurarchitecten zich almaar meer toeleggen op een comfortabele inrichting van kantoorruimtes. Daarin speelt de vloerbekleding, verrassend genoeg, een centrale rol. De specialisten van Tarkett geven tips en advies om de juiste kantoorvloeren te kiezen.

Welzijn op de werkvloer

Je goed voelen op je werk hangt af van tientallen verschillende factoren. Ook omgevingsfactoren, zoals de kantoorinrichting, de akoestiek en de ergonomie, doen ertoe. Voor de beste beleving in een kantoorruimte, en voor een gezonde en veilige werkplek, hou je het best rekening met deze aandachtspunten:

  • In ‘open space’-kantoren is akoestiek vaak een werkpunt. Het is belangrijk dat iedereen in alle rust kan werken en overleggen, en dat medewerkers zo min mogelijk gestoord worden door omgevingsgeluiden.
  • Ook het design en kleurgebruik van een kantoorruimte zijn bepalend voor het comfort van het personeel. Kies voor rustgevende kleuren die ook functioneel zijn en bijvoorbeeld de overgang van de boekhouding naar de salesafdeling aangeven.
  • Een gezonde en aangename binnenlucht is onmisbaar op eender welke werkplek.
  • Het kantoor hoort een ftalaatvrije omgeving te zijn. Ftalaten zijn chemische stoffen (bijvoorbeeld uit plastics) die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Vloeren spelen een niet te onderschatten rol in elk van bovenstaande elementen. Maar welke vloeren kies je nu het beste voor op kantoor?

Kantoorvloeren: vinyltegels iD Square

Vinyltegels zijn een voor de hand liggende keuze als vloerbekleding op kantoor. De iD Square-vinyltegels van Tarkett zijn verkrijgbaar in drie formaten en talloze dessins en kleuren, waardoor je carte blanche hebt om de werkplek vorm te geven. Welke stijl je ook voor ogen hebt – zakelijk en klassevol of informeel en gezellig – met vinyltegels à la iD Square zit je goed.

Onderhoudsgemak en duurzaamheid

Het gamma iD Square is ontwikkeld voor intensief gebruik in een commerciële of professionele omgeving. De luxueuze vinyltegels zijn akoestisch, ftalaatvrij en honderd procent veilig in een kantoorruimte. Ze zijn bestand tegen water- of koffievlekken. Mors je er toch iets op, dan maak je de vloer moeiteloos weer schoon. Dat heeft deze vloer te danken aan het hygiënische oppervlak, dat behandeld is met TopClean XP™. Ten slotte gaan vinyltegels erg lang mee en zijn ze dus een duurzame keuze met een kleine ecologische voetafdruk.

 

20/04/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Doe de test: is een modern huis jou op het lijf geschreven?
Volgende artikel
Regenwater opvangen: zo gaat het in zijn werk